Novo Nordisk Farma Oy

Novo Nordisk esittelee uuden kunnianhimoisen ympäristöstrategiansa

Jaa

Novo Nordisk on saavuttamassa tavoitteensa käyttää tuotannossaan pelkästään uusiutuvaa energiaa ja on asettanut uuden kunnianhimoisen tavoitteen pienentää toimintansa ympäristövaikutukset nollaan

Bagsværd, Tanska, 30.4.2019 – Novo Nordisk ilmoitti tänään, että se saavuttaa tavoitteensa käyttää pelkästään uusiutuvaa sähköä tuotantolaitoksissaan kaikkialla maailmassa vuoteen 2020 mennessä. Ilmoitus julkaistiin sen jälkeen, kun yhtiö teki uuden investoinnin reilun 2,7 neliökilometrin suuruiseen eli noin 500 jalkapallokentän kokoiseen aurinkopaneelilaitteistoon Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa. Laitteisto tuottaa energiaa kaikkien Yhdysvalloissa sijaitsevien Novo Nordisk -yhtiön tuotantolaitosten tarpeisiin vuoden 2020 alkupuolesta lähtien. Novo Nordisk on ensimmäinen RE100-hankkeessa mukana oleva lääketeollisuusyritys, joka siirtyy käyttämään tuotannossaan vain uusiutuvaa sähköä. RE100 on yritysten maailmanlaajuinen yhteistyöhanke, jossa mukana olevat yritykset ovat sitoutuneet käyttämään pelkästään uusiutuvaa sähköä.

Novo Nordisk ilmoitti lisäksi uudesta tavoitteesta pienentää hiilidioksidipäästöt nollaan kaikissa toiminnoissaan ja kuljetuksissaan vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on osa uutta ja kunnianhimoista "Circular for Zero" -ympäristöstrategiaa, jonka lopullisena tavoitteena on tehdä Novo Nordisk -yhtiöstä yritys, jolla ei ole lainkaan ympäristövaikutusta. Strategian mukaisesti Novo Nordisk tulee ryhtymään toimenpiteisiin, joiden tavoitteena on minimoida kulutus ja muuttaa jäte resursseiksi, suunnitella ja valmistaa tuotteita siten, että ne voidaan ottaa talteen ja käyttää uudelleen, ja työskennellä yhdessä tavarantoimittajien kanssa juurruttaakseen kierron osaksi toimitusketjua.

“Yli 29 miljoonaa ihmistä käyttää lääkkeitämme, ja ensi vuoden alkupuolella he voivat tehdä sen tietoisina siitä, että lääkkeet on valmistettu käyttämällä pelkästään uusiutuvaa sähköä,” totesi yhtiön pääjohtaja ja toimitusjohtaja Lars Fruergaard Jørgensen. “Sitoutumalla päästöttömyyteen kaikissa toiminnoissamme ja kuljetuksissamme vuoteen 2030 mennessä ja noudattamalla kiertotaloutta suosivaa ajattelutapaa kaikessa liiketoiminnassamme, työskentelemme kohti aikaa, jolloin voimme sanoa, että Novo Nordisk on yritys, jolla ei ole lainkaan ympäristövaikutusta.”

Päästöttömyystavoitteen lisäksi yritys sitoutuu Circular for Zero -strategian kautta selkeästi siirtymään kiertoajatteluun, joka muodostuu kolmesta keskeisestä osa-alueesta:

1. Kiertoon perustuva yritys:

Novo Nordisk jatkaa edelleen tuotantonsa ympäristöjalanjäljen pienentämistä pyrkimällä pienentämään kaatopaikoille toimitettavan jätteen määrää ja vähentämään veden, energian ja resurssien hävikkiä kokonaisuudessaan.

2. Kiertoon perustuva toimitusketju:

Novo Nordisk vähentää ympäristövaikutuksia koko toimitusketjussaan työskentelemällä yhdessä tavarantoimittajien kanssa rohkaistakseen kiertoa edistävien toimintatapojen käyttöön ja lisäämällä kierrätettyjen ja hiilineutraalien raaka-aineiden ja resurssien hankintaa.

3. Kiertoon perustuvat tuotteet:

Novo Nordisk parantaa olemassa olevia tuotteita ja suunnittelee uusia tuotteita kiertotalouden periaatteiden mukaan ja kehittää kestäviä ratkaisuja tuotteiden uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen.

Uuden kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi ja kiertoajattelun omaksumisen nopeuttamiseksi kaikissa liiketoiminnoissaan Novo Nordisk ryhtyy yhteistyöhön kiertotalouteen siirtymisen nopeuttamista ajavan Ellen MacArthur Foundation -säätiön kanssa.

CE100-hanketta Ellen MacArthur Foundation -säätiössä johtava Joe Murphy totesi: “Olemme iloisia, että Novo Nordisk on ensimmäisenä lääketeollisuusyrityksenä liittynyt mukaan CE100-hankkeeseen, joka on maailman johtava kiertotalouden verkosto. Novo Nordisk tunnetaan siitä, että se toteuttaa asiat, joihin yritys on sitoutunut, ja tuotannossaan se on jo siirtynyt kokonaisuudessaan uusiutuvan energian käyttöön. Yritys tavoittelee kiertoajattelun käyttöönottoa kaikessa yritystoiminnassaan kymmenen vuoden kuluessa, joten Novo Nordisk on nyt osa valikoitua joukkoa johtavia organisaatiota, jotka tekevät uraauurtavaa työtä kiertotalouteen siirtymiseksi.”

Tietoa toimittajille

Novo Nordisk -yhtiö ja uusiutuva energia

Novo Nordisk käyttää vuosittain suuren määrän energiaa valmistaakseen ja toimittaakseen injektiopulloja ja -kyniä niitä tarvitseville ihmisille. Tämän vuoksi yritys on etulinjassa joidenkin nykypäivän suurimpien ympäristöhaasteiden suhteen.

Vuonna 2015 Novo Nordisk sitoutui The Climate Group -ilmastoryhmään ja Carbon Disclosure -projektiin (CDP) ja liittyi RE100-hankkeeseen yhdessä 165 muun maailmanlaajuisen yrityksen kanssa tuodakseen toimintojensa ytimeen kunnianhimoisen tavoitteensa siirtyä käyttämään tuotantolaitoksissaan pelkästään uusiutuvaa energiaa vuoteen 2020 mennessä. Tuore päätös käyttää pelkästään aurinkoenergiaa uudessa Pohjois-Carolinan tuotantolaitoksessa merkitsee sitä, että yritys on nyt matkalla kohti pelkästään uusiutuvan sähkön käyttöä kaikissa sen tuotantolaitoksissa. Novo Nordisk on ensimmäinen RE100-hankkeessa mukana oleva lääketeollisuusyritys, joka on saavuttanut tämän tavoitteen.

Novo Nordisk -yhtiön tuotantolaitos Kiinan Tianjinissa käyttää pelkästään tuulivoimalla tuotettua energiaa. Brasilian Montes Clarosissa yritys käyttää pelkästään vesivoimalla tuotettua energiaa ja kaikki tuotantolaitokset Euroopassa käyttävät pelkästään tuulivoimalla tuotettua energiaa. Tanskassa kaikki toimitilat – sekä tuotantolaitokset että toimistot – käyttävät pelkästään uusiutuvaa energiaa.

Osoitteessa novonordisk.com on valokuvia  ja tietoa Circular for Zero -strategiasta tämän lehdistötiedotteen tueksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja
Jaakko Linna
Puh: 040 555 3011
qjkl@novonordisk.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Novo Nordisk Farma Oy
Novo Nordisk Farma Oy
Bertel Jungin aukio 5
02600 ESPOO

020 762 5300http://www.novonordisk.fi

Novo Nordisk on maailmanlaajuinen lääkealan yritys, joka on toiminut uudistajana ja edelläkävijänä diabeteshoidon kehittämisessä yli 95 vuoden ajan. Tämä on antanut meille kokemusta ja osaamista auttaa myös ihmisiä, jotka kärsivät ylipainoisuudesta, hemofiliasta, kasvuhäiriöistä ja muista vakavista kroonisista sairauksista. Novo Nordiskin pääkonttori sijaitsee Tanskassa. Yhtiöllä on noin 43 200 työntekijää 80 eri maassa ja sen tuotteita markkinoidaan yli 170 maassa. Lisätietoja on saatavilla seuraavista lähteistä: novonordisk.com, Facebook, Twitter, LinkedIn ja YouTube.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novo Nordisk Farma Oy

Jaakko Linna Novo Nordisk Farma Oy:n toimitusjohtajaksi6.4.2018 09:00:00 EESTTiedote

Novo Nordisk Farma Oy:n uutena toimitusjohtajana on 2. huhtikuuta 2018 aloittanut kauppatieteiden maisteri Jaakko Linna. Linna tulee Novo Nordiskille lääkeyritys Takedalta, jonka Balkanin toimintoja hän on johtanut viimeiset kolme vuotta Ateenassa. Aikaisemmin Jaakko Linna on toiminut mm. Takedan ja Leiraksen Suomen toimitusjohtajana. Lääketeollisuuden lisäksi Jaakko Linnalla on kokemusta talousjohdon tehtävistä useilta eri toimialoilta. Olen erittäin innostunut uudesta tehtävästäni Novo Nordiskilla. Olen useamman vuoden ajan seurannut läheltä terveydenhuoltoa maassa, jossa potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten tilanne on erittäin vaikea. Suomessa meillä on hyvä, toimiva järjestelmä ja suhtaudun hyvin optimistisesti mahdollisuuksiin kehittää sitä entistä paremmaksi yhteistyössä muiden terveysalan toimijoiden kanssa, Jaakko Linna tiivistää uuteen tehtäväänsä liittyviä tunnelmia. Novo Nordisk on maailman johtava diabeteslääkkeiden kehittäjä ja markkinoija. Lisäksi Novo Nordisk pa

Diabetes yleistyy, hoitoon tulossa muutoksia20.12.2017 15:07:11 EETTiedote

Diabeteksen yleistyminen Suomessa ja maailmalla jatkuu. Vaikka hoitokulut ovat potilasta kohden laskeneet, monitahoinen sairaus aiheuttaa ihmisille ja terveydenhuollolle suuria haasteita. Erityisesti huonosta hoitotasapainosta johtuvat liitännäissairaudet tulevat yhteiskunnalle kalliiksi. Joulukuun 12. päivä järjestetyssä Kansallisessa diabetesfoorumissa vaadittiin, että sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota sairauden ehkäisemiseen sekä hoitamiseen. Diabetesliiton teettämän valtakunnallisen rekisteritutkimuksen mukaan lisäsairaudet yli kaksinkertaistavat tyypin 2 diabeteksen kustannukset. Tampereen yliopiston laskelmien mukaan pelkästään diabeetikoiden sairaanhoidon kustannukset ilman avopalveluja olivat vuonna 2011 noin 1,5 miljardia euroa eli noin 9 prosenttia terveydenhuollon menoista. THL:n rekisteritutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla oli vuonna 2014 jo noin 67 000 diabeetikkoa, mikä vastaa Hämeenlinnan kokoisen kaupungin asukasmäärä

Novo Nordisk kehottaa NovoPen Echo® ja NovoPen® 5 –insuliinikynän käyttäjiä vaihtamaan kynän osan uuteen5.7.2017 14:00:00 EESTTiedote

Novo Nordisk on havainnut, että joissakin tuote-erissä NovoPen Echo® ja NovoPen® 5 –kyniä insuliinisäiliön pidin voi murtua tai rikkoontua, jos se on altistunut tietyille kemikaaleille, esimerkiksi tietyille puhdistusaineille. NovoPen Echo® ja NovoPen® 5 ovat kestokäyttöisiä kyniä, joihin diabetesta sairastava potilas itse vaihtaa käyttämänsä insuliinin säiliön. Kynän turvallisen toiminnan varmistamiseksi Novo Nordisk kehottaa potilaita, joilla on käytössään NovoPen® Echo® ja/tai NovoPen® 5 kyseisistä tuote-eristä vaihtamaan insuliinisäiliön pitimen uuteen, vaikka pidin näyttäisi ehjältä. Pidin saattaa myöhemmin vaurioitua, jos sitä puhdistetaan käyttöohjeen vastaisesti. Vaihdon voi tehdä yrityksen nettisivujen kautta. Kyseiset tuote-erät on listattu alla. Kuvassa on insuliinisäiliön pidin. – Novo Nordisk haluaa näillä toimenpiteillä varmistaa, että potilaan hoito ei vaarannu sellaisessakaan tapauksessa, että potilas on käyttänyt Novo Nordiskin valmistetta käyttöohjeen vastaisesti, tot

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme