Diakonissalaitos

Nuoret hakevat tukea Rovaniemen Vamoksesta

Jaa

Kesän lopulla nuoret hakeutuivat Diakonissalaitoksen Vamos-palveluihin aiempaa enemmän. Yhteyttä on otettu varsinkin nettisivujen kautta. Rovaniemen lisäksi Vamos toimii kahdeksalla paikkakunnalla. Syksyllä Vamos-työ käynnistyy myös Tampereella sekä Kemin ja Tornion alueella.

Kuva: Teemu Ullgrén
Kuva: Teemu Ullgrén

Rovaniemen Vamokseen on ohjautunut nuoria tasaisesti läpi kevään ja kesän. Yksilövalmennukset ovat toteutuneet tiiviisti  sekä etänä että kasvokkain.

”Rovaniemen Vamoksessa käynnistettiin koronarajoitusten lievennettyä Yhdessä luontoon -ryhmävalmennus, johon nuoret osallistuivat erityisen mielellään raskaan kevään jälkeen. Kesän aikana nuoret pääsivät kokeilemaan muun muassa erilaisia liikuntalajeja luonnossa sekä vierailemaan Ranuan eläinpuistossa”, kertoo yksikön esihenkilö Minna Kestilä-Suopajärvi.

Syksy tuo tullessaan myös uutta toimintaa, kun syyskuun alussa käynnistyy Hyvinvointia korkeakouluopintoihin ESR-hanke. Vamos Rovaniemen, Vamos Oulun, Oulun Diakonissalaitoksen, Lapin ammattikorkeakoulun ja Diakonia-ammattikorkeakoulun yhteishankkeen päätavoitteena on tukea korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja ehkäistä putoamista opinnoista.

Korona-aalto merkitsee nuorille yksin jäämisen ja epävarmuuden tunteita sekä samalla riskiä syrjäytyä. Etäopetus, eristäytyminen, opiskelu- tai koulutuspaikan puuttuminen heikentävät monen nuoren uskoa tulevaisuuteen.

”Vamoksen yksilövalmennuksessa keskitytään nuoren tarpeiden kuulemiseen, elämäntilanteeseen ja tulevaisuuden rakentamiseen. Toiminta on hyvin nuorilähtöistä. Ohjattu ryhmävalmennus puolestaan tarjoaa vertaistukea ja sosiaalisten taitojen kehittämistä. Säännöllinen toiminta luo nuoren elämään viikkorytmiä. On erittäin tärkeää, että kukaan ei jää tässä tilanteessa yksin”, sanoo Diakonissalaitoksen Vamoksen johtaja Terhi Laine.

Yritysyhteistyötä tarvitaan nuorten tueksi

Vamos tiivistää yhteyksiään paikallisiin yrityksiin; Vamoksen nuoret tarvitsevat yhteisön tukea ja kannustusta työuralle.

”Luottamuksen syntyminen tuo avoimuutta puhua omasta tilanteesta. Valmius sekä motivaatio ottaa apua vastaan parantuvat. Nuorten kokonaisvaltainen tukeminen osaksi yhteiskuntaa tarvitsee meitä kaikkia. Tässä tärkeässä roolissa ovat myös yrityksien erilaiset keinot tukemiseen”, sanoo Minna Kestilä-Suopajärvi.

Yritysten ja yksityisten ihmisten tuki ja lahjoitukset mahdollistavat osaltaan pysyvämmän Vamos-toiminnan. Hyödynsaajina ovat tukea tarvitsevat nuoret. Yhteistyö paikallisten yritysten ja järjestöjen kanssa on kannattavaa, koska nuoret löytävät niiden avulla polkuja työelämään, esimerkiksi työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Minna Kestilä-Suopajärvi, yksikön esihenkilö, projektipäällikkö
Vamos Rovaniemi, Diakonissalaitos
p. 050 502 2321
minna.kestila-suopajarvi@hdl.fi

Iiris Kivimäki, varainhankinnan asiantuntija
Diakonissalaitos, Yritysvarainhankinta
p. 050 582 6396
iiris.kivimaki@hdl.fi

Kuvat

Kuva: Teemu Ullgrén
Kuva: Teemu Ullgrén
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme