Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nuori pohjalaistaide esittäytyy Vaasan taidehallissa

Jaa

Pohjalainen Taiteilijaliitto ry järjestää näyttelyn ”Nuori taide Pohjanmaalla” yhteistyössä Vaasan kaupungin museoiden kanssa Vaasan taidehallissa 30.11.2019-8.3.2020. Pohjalainen Taiteilijaliitto haluaa näyttelyllä nostaa esiin tulevaisuuden taiteilijoita ja tukea nuorta pohjalaista taidetta.

Melika Mashmul: Hand you´re handy, 2019
Melika Mashmul: Hand you´re handy, 2019

”Nuori taide Pohjanmaalla” on jurytetty ja avoimeen tarjontaan perustuva näyttely, johon tarjosivat teoksiaan Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueella a­suvat, siellä syntyneet tai pohjalaisiksi muuten identifioituvat vuonna 1984 tai sen jälkeen syntyneet taiteilijat. Näyttelyn juryttivät taiteilijat Annika Bergvik-Forsander ja Aki Koskinen.

Näyttelyyn haki 47 taiteilijaa ja mukaan valittiin 22. Hakemuksia tuli ilahduttavan laajasti niin aiheiltaan kuin teknisesti ja laadullisestikin. Valinnassa otettiin huomioon laadullisten kriteerien lisäksi teosten persoonallisuus ja ajankohtaisuus.

Jury pitää hieman yllättävänä sitä, kuinka vähän miespuolisia taiteilijoita haki mukaan. Tämä näkyy myös valittujen sukupuolijakaumassa: mukaan valittiin 17 naistaiteilijaa ja vain 5 miestaiteilijaa.

Näyttelyyn valittiin seuraavat taiteilijat: Maria Laakkonen, Anneli Holmström, Moa Cederberg, Mira Roivainen, Elli Alasaari, Mari Hallapuro, Emma Öhberg, Emilia Nurmivaara, Alexander Granqvist, Sylvia Javén, Teemu Sorila, Ville Hiltunen, Laura Haapasalo, J-P Köykkä, Melika Mashmul, Saija Lehtola, Petri Haavisto, Kika Wikman, Laura Särs, Laura Hetemäki, Alexandra Harald ja Emma Ahlgren.

Jury toivoo, että mukaan valitut teokset muodostavat Vaasan taidehalliin mielenkiintoisen ja dynaamisen kokonaisuuden. Tarkoituksena on tuoda lisäksi esiin se yksilöiden muodostama kirjavuus, joka leimaa tämän päivän taidemaailmaa ja näkyy myös pohjalaisessa nuoressa taiteessa.

Tiedotuskuvat: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/gdh20CgDb3p5UPi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aki Koskinen
p. 050 575 7912
aki.e.koskinen@gmail.com

Annika Bergvik-Forsander
p. 040 542 0736
bergvikforsander@gmail.com

Paula Blåfield
p. 0400 838 893
paulablafield@gmail.com

Anna Franck, amanuenssi
Vaasan kaupungin museot
p. 040 672 5415
anna.franck@vaasa.fi

Kuvat

Melika Mashmul: Hand you´re handy, 2019
Melika Mashmul: Hand you´re handy, 2019
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den ena körfilen stängs vid Kvarngatan 14 29.5.2020 09:40:41 EESTTiedote

På grund av gatuarbeten måste den ena körfilen vid Kvarngatan 14 stängas 1.6. Körfilen från Kvarngatan till Smedsbyvägen är stängd i ungefär en vecka. Körfilen i andra riktningen är öppen som normalt. Körning till tomterna är tillåten. – I det här skedet utförs schaktningsarbeten och grunden för gatan jämnas ut. De egentliga körfilerna anläggs inte ännu i det här skedet, berättar ansvariga byggarbetsplatschefen Tiina Skön. Bilaga: Karta över trafikregleringarna vid Kvarngatan 14

Toinen ajokaista suljetaan Myllykatu 14 kohdalla  29.5.2020 09:38:08 EESTTiedote

Myllykatu 14 kohdalla toinen ajokaista joudutaan sulkemaan 1.6. lähtien kadunrakentamisen työmaan ajaksi. Ajokaista Myllykadulta Sepänkyläntielle päin on suljettu noin viikon ajan. Toiseen suuntaan ajokaista on auki normaalisti. Tonteille ajo on sallittu. – Tässä vaiheessa tehdään louhintatyöt ja katupohjan tasaus. Varsinaisia ajokaistoja ei muokata vielä tässä vaiheessa, työmaan vastaavana toimiva työmaapäällikkö Tiina Skön kertoo. Liite: Kartta liikennejärjestelyt Myllykatu 14

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme