Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nuori pohjalaistaide esittäytyy Vaasan taidehallissa

Jaa

Pohjalainen Taiteilijaliitto ry järjestää näyttelyn ”Nuori taide Pohjanmaalla” yhteistyössä Vaasan kaupungin museoiden kanssa Vaasan taidehallissa 30.11.2019-8.3.2020. Pohjalainen Taiteilijaliitto haluaa näyttelyllä nostaa esiin tulevaisuuden taiteilijoita ja tukea nuorta pohjalaista taidetta.

Melika Mashmul: Hand you´re handy, 2019
Melika Mashmul: Hand you´re handy, 2019

”Nuori taide Pohjanmaalla” on jurytetty ja avoimeen tarjontaan perustuva näyttely, johon tarjosivat teoksiaan Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueella a­suvat, siellä syntyneet tai pohjalaisiksi muuten identifioituvat vuonna 1984 tai sen jälkeen syntyneet taiteilijat. Näyttelyn juryttivät taiteilijat Annika Bergvik-Forsander ja Aki Koskinen.

Näyttelyyn haki 47 taiteilijaa ja mukaan valittiin 22. Hakemuksia tuli ilahduttavan laajasti niin aiheiltaan kuin teknisesti ja laadullisestikin. Valinnassa otettiin huomioon laadullisten kriteerien lisäksi teosten persoonallisuus ja ajankohtaisuus.

Jury pitää hieman yllättävänä sitä, kuinka vähän miespuolisia taiteilijoita haki mukaan. Tämä näkyy myös valittujen sukupuolijakaumassa: mukaan valittiin 17 naistaiteilijaa ja vain 5 miestaiteilijaa.

Näyttelyyn valittiin seuraavat taiteilijat: Maria Laakkonen, Anneli Holmström, Moa Cederberg, Mira Roivainen, Elli Alasaari, Mari Hallapuro, Emma Öhberg, Emilia Nurmivaara, Alexander Granqvist, Sylvia Javén, Teemu Sorila, Ville Hiltunen, Laura Haapasalo, J-P Köykkä, Melika Mashmul, Saija Lehtola, Petri Haavisto, Kika Wikman, Laura Särs, Laura Hetemäki, Alexandra Harald ja Emma Ahlgren.

Jury toivoo, että mukaan valitut teokset muodostavat Vaasan taidehalliin mielenkiintoisen ja dynaamisen kokonaisuuden. Tarkoituksena on tuoda lisäksi esiin se yksilöiden muodostama kirjavuus, joka leimaa tämän päivän taidemaailmaa ja näkyy myös pohjalaisessa nuoressa taiteessa.

Tiedotuskuvat: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/gdh20CgDb3p5UPi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aki Koskinen
p. 050 575 7912
aki.e.koskinen@gmail.com

Annika Bergvik-Forsander
p. 040 542 0736
bergvikforsander@gmail.com

Paula Blåfield
p. 0400 838 893
paulablafield@gmail.com

Anna Franck, amanuenssi
Vaasan kaupungin museot
p. 040 672 5415
anna.franck@vaasa.fi

Kuvat

Melika Mashmul: Hand you´re handy, 2019
Melika Mashmul: Hand you´re handy, 2019
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

Vuoden nuori taiteilija 2021 on Joel Slotte – Näyttely syksyllä Vaasassa15.1.2021 11:01:02 EETTiedote

Vuoden 2021 nuoreksi taiteilijaksi valitun Joel Slotten yksityisnäyttely nähdään syksyllä Vaasassa. Kokkolasta lähtöisin olevan kuvataiteilijan teoksia on esillä Tikanojan taidekodissa 1.10.2021-23.1.2022 osana juhlavuoden ohjelmistoa. Näyttely aloittaa yhteistyön Tampereen taidemuseon ja Vaasan kaupungin museoiden välillä valtakunnallisesti merkittävällä Vuoden Nuori Taiteilija -traditiolla, joka vuosittain nostaa esiin lupaavan alle 35-vuotiaan taiteilijan. Yhteistyö nostaa esiin yhtäältä alueellisen nuoren taiteilijan, ja toisaalta näyttely Tikanojan taidekodissa perustuu myös taidekodin lasten ja nuorten taidekasvatukselliseen painotukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme