Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Nuorisotiloja suositellaan Pohjois-Pohjanmaalla avattavaksi  

Jaa

Muita suosituksia ja rajoituksia puretaan kevään ja kesän mittaan vähitellen ja hallitusti.

Koronaepidemia on säilynyt Pohjois-Pohjanmaalla kuluneen viikon aikana rauhallisena. Alueellinen koordinaatioryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen perustasolla. Pääsiäisen aika näkyy pienenä nousuna tartuntamäärissä, mutta tartuntaketjut ovat edelleen hyvin hallinnassa. Kuluneen kahden viikon aikana tartuntoja on ollut Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 83, ilmaantuvuus on kahden viikon seurantajaksolla nyt 20,2.

Alueen suositukset ja rajoitukset säilyvät toistaiseksi pääasiassa ennallaan. Muutoksena aikaisempaan ryhmä linjasi, että nuorisotilat alueella voidaan nyt avata.

Lisäksi ryhmä keskusteli niin sanotusta exit-suunnitelmasta, eli siitä, miten suosituksia ja rajoituksia tullaan kevään ja kesän aikana hallitusti purkamaan. Pohjana alueellisessa suunnitelmassa toimivat alueen epidemiatilanteen lisäksi kansalliset linjaukset. Ensimmäiseksi pyritään purkamaan lasten ja nuorten arkeen vaikuttavia suosituksia. Esimerkiksi etätyötä, etäkokouksia ja maskien käyttöä koskevissa suosituksissa noudatettaisiin valtakunnallista aikataulua.

Alueellisia purkutoimenpiteitä tehtäisiin jatkossa noin kahden viikon välein, jolloin niiden vaikutuksia epidemiatilanteeseen pystytään seuraamaan. Ensimmäiseksi purettaisiin julkisten tilojen, kuten museoiden, kirjastojen ja uimahallien aukioloa rajoittavia suosituksia. Näillä näkymin tilat voisivat avautua vaiheittain huhti-toukokuun aikana. Muilta osin suunnitelmaa tarkennetaan kevään edetessä ja kansallisten linjausten tarkentuessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme