Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorisotyö on tukena myös vappuna – Helsinki tarjoaa runsaasti etäohjelmaa

Jaa

Nuorisotyö on tarvittaessa nuorten tukena ja tarjoaa apua alle 18-vuotiaille nuorille Helsingin eri alueilla vappuaaton 30.4. iltana ja yönä. Operaation johto korostaa kuitenkin, että nuorten toivotaan viettävän vappua kotioloissa tai kodin lähistöllä pienissä ryhmissä. Kokoontumisia on syytä välttää. Helsinki tarjoaa vappuna runsaasti etäohjelmaa verkossa.

Operaation järjestää Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, yhteistyössä mm. Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirit, Saapas-toiminta, Aseman Lapset, Vantaan ja Espoon kaupungit, Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyö Snellu sekä poliisi ja ensihoito.

”Vanhempien on tärkeää jutella nuorten kanssa, että vietetään vappua kotona ja omalla alueella pienissä ryhmissä. Tiedämme että nuorilla on takana raskas vuosi, ja yhdessäoloa on ikävä, mutta isot kokoontumiset eivät koronan vuoksi ole vielä turvallisia.” sanoo operaation johtaja Minna Sirviö Helsingin nuorisopalveluista.

Ohjelmaa ja keskusteluapua verkossa

Helsingin vuosi sitten lanseeraama kaikkien aikojen etävappu saa jatkoa ja kaupunki tarjoaa runsaasti erilaista etäohjelmaa verkossa läpi koko vappuviikonlopun. Helsinkikanavalla nähdään vappuaattona mm. Upgrade - nuorten online-festivaali, jossa esittäytyy nuoria artisteja ja bändejä ympäri Suomea. Tarkempi ohjelma päivittyy tapahtumat.hel.fi -sivulle. Vappuaaton kruunaa Vapun päällä vappu -show, jossa Apulanta ja Stig nostattavat etävapun juhlatunnelmaa. Konsertti on katsottavissa ilmaiseksi vappuaattona Nelosella ja Ruudussa.

Vappuna nuoret saavat keskusteluapua valtakunnallisessa SekasinChatissa, jonka on auki arkisin ja arkipyhinä klo 9-24, viikonloppuisin klo 15-24.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt ja operatiivinen johto

Minna Sirviö
toiminnanjohtaja, nuorisopalvelut
puh. 040 194 5361

Marjo Poteri
toiminnanjohtaja, nuorisopalvelut
puh. 040 334 5330

Markku Lempinen
SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri
puh. 040 749 4659

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme