Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten auttamisoperaatio vappuaattona Helsingissä

Jaa

Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio vappuaaton iltana ja -yönä. Operaation tarkoituksena on kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria muun muassa keskustelemalla, antamalla heille ensiapua kaduilla ja ohjaamalla sairaalahoitoon tarvittaessa.

Jalkapartiot kiertävät mm. Helsingin keskustan alueella, Kaivopuistossa ja Vuosaaressa sekä muilla nuorten yleisesti suosimilla paikoilla, kuten Munkkiniemen, Rastilan, Hietsun ja Pikkukosken uimarannoilla. Operaatio alkaa klo 17.00 ja jatkuu tarpeen mukaan niin kauan kuin nuoria on liikkeellä.

Operaation järjestää Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, yhteistyössä mm. Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirit, kirkon Saapas-toiminta, Aseman Lapset, Vantaan ja Espoon kaupungit sekä poliisi ja ensihoito.

Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 95 ammattilaista ja vapaaehtoista. ”Vappuaattona jalkaudutaan n. 45 nuoriso-ohjaajan voimin laajasti koko Helsingin alueella ja heiltä saamme kattavaa kokonaiskuvaa siitä mitä tapahtuu, missä nuoria on erityisen paljon ja missä vapaaehtoiset toimijat voisivat olla avuksi,” kertoo operaatiota johtava Jaakko Rautavaara Helsingin nuorisopalveluista. “Nuorille toivotamme iloista vappua, pitäkää huoli itsestänne ja kaverista! Vapusta näyttää tulevan kylmä, joten kannattaa pukea riittävästi lämmintä vaatetta päälle,” Rautavaara muistuttaa.

Ensimmäiset nuorten auttamisoperaatiot järjestettiin jo 1980-luvun vaihteessa. Operaatioita on järjestetty vappu- ja uudenvuodenöinä sekä 90-luvulta lähtien myös koulujen päätöspäivinä. Tänä vuonna operaatio järjestetään vappuna ja koulujen päätöspäivänä 4.6.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Rautavaara
Toiminnanjohtaja
Itäkeskuksen nuorisotyöyksikkö
jaakko.rautavaara@hel.fi
puh. 040 5783041

Markku Lempinen
Ensiapupäivystystoiminnan suunnittelija
SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri
puh. 040 749 4659

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme