Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Nuorten kokkien Suomen mestaruus ratkaistaan Tampereella lauantaina 2. helmikuuta

Jaa
Alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien suomenmestaruukilpailussa on mukana viisi finalistia, jotka ovat voittaneet oman alueelliset kilpailunsa. Kilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea maailmanmestaruuskilpailuihin Kanadan Calgaryyn syyskuussa 2019.

Kilpailutehtävän määrittelemisen jälkeen kilpailijoilla on 30 minuuttia aikaa suunnitella kolmen ruokalajin menu neljälle hengelle. Menun suunnittelusta jälkiruoka-annoksen tarjoiluun kilpailijoilla on aikaa 3 tuntia 30 minuuttia. Ensimmäinen, eli alkuruoka, tulee tarjota tuomareille 30 minuuttia ennen kilpailuajan päättymistä. Voittaja ratkaistaan menukokonaisuuden makupisteiden (max. 60 pistettä) ja tekniikkapisteiden (max. 40 pistettä) perusteella.

Kilpailun tarkoituksena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan. Lisäksi kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Kisa on maailman merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen Chaîne des Rôtisseurs -järjestön järjestämä.

Nuorten kokkien SM-kilpailut järjestetään TAMK Catering Studiossa osoitteessa Kuntokatu 3, Tampere. Kilpailu alkaa tehtävän annolla klo 8:30. Kilpailun voittaja julkaistaan Ravintola Tammerissa saman päivän iltana klo 22. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Martti Lehtinen
Kilpailun johtaja, Opetusneuvos
+358405040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com

Kuvat

Lataa
Annos
Annos
Lataa
Ruoan valmistusta
Ruoan valmistusta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs Finlande



http://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ryon Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote

Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.

Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote

Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye