Nextfour GroupNextfour Group

Nya friska vindar - Ny Navigationsutrustning med 210D displayen

Dela

Q Experience navigationsutrustningen som är standardutrustning i bland annat i Buster, Yamarin, Cross och Askeladden båtar utkommer nu med en helt förnyad Generation 2. Den grundläggande idén med Q Experience har alltid varit att göra navigeringen till sjöss enkel för alla användargrupper, såväl för erfarna som för nybörjare och även användare av hyresbåtar.

Det Åbo-bördiga produktutvecklingsföretaget Nextfour Solutions publicerar en ny generation av apparater som kombinerar bl.a intelligent navigation, kontroll av båten och underhållnings- och larmfunktioner ombord. Den nya produktfamiljen är komplett nydesignad med nytänkande i både användargränssnittet och funktionerna som används via en egen mobilapplikation. 

En dubbelskärm med kontroll för hela din båt

Den nya generationen av Q Experience utvidgas också med flera modeller, jämfört med den tidigare produktfamiljen. Kvar finns de två storlekarna från tidigare 10”(tum) och 16” och nu finns även en modell ”Q Display 210D” med två 10” rutor under samma glas i en och samma display. Det designmässigt stiliga breda, men samtidigt låga formatet möjliggör lägre styrpulpeter på båtarna, en bättre sikt framåt och möjliggör med sina två displayer kan man visa olika kombinationer för att se många applikationer på samma gång. Detta förenklar både navigationen och opererande då all information är synlig och lätt tillgänglig samtidigt.

Vi känner att vi verkligen lyckats med att uppdatera båtens navigation och teknologi till en helt ny nivå i användbarhet och integration”, Niklas Öhman, CEO för Nextfour Group.

Q-Experience apparaterna används till mera än navigation, inklusive radar och fiske-ekolod. Med dem kan man använda flera olika funktioner ombord. Båtens elektriska utrustning som navigationsljus och annan belysning kan styras från displayen, man kan använda båtens värmare och även lyssna på musik med hjälp av Q-Experience.

Realtidsinfo om båten via mobilapplikationen

Nextfour har även förnyat mobilapplikationen som används till kontakten med Q-Experience. Mobilapplikationen möjliggör kontroll av din båt på distans, efter att den installeras på din mobiltelefon eller pekplatta.

Guard-funktionerna, som är inbyggda i Q-Experience övervakar och varnar ägaren genom mobilapplikationen om olika händelser ombord. Om någon försöker stjäla utombordsmotorn på båten eller båten fylls med vatten, båtens batteri töms och om båten flyttas utan ägarens lov varnas ägaren via notifikationer i appen. Man kan också starta båtens värmare på distans så att båten är varm redan då man kommer till båten.  

Information

  • Den nya Q-Experience produktfamiljen publiceras den 26.11.2020.
  • Familjen består av 3 displaystorlekar; 10 tum, 16 tum, dubbel 10 tum och en förnyad mobilapplikation. En dubbelinstallation av skärmarna möjliggörs genom Aux displayer i storlekarna 10” och 16”.
  • Q-Experience systemet förenklar navigationen till sjöss och gör båtlivet enklare.
  • Den nya mobilapplikationen styr den inbyggda Guard-funktionen och kan även användas till att fjärrstyra funktioner ombord.

De första nya dubbla ”Q Display 210D” displayerna installeras ombord det nya flaggskeppet Yamarin Cross 75 BR som också lanseras samma dag.

Nyckelord

Kontakter

Niklas Öhman
+358 50 3728287
niklas.ohman@nextfour.com

Bilder

Länkar

Om

Nextfour Group
Mustionkatu 6
20750 Turku

https://www.nextfour.com/

Nextfour Group är en koncern som specialiserat sig på produkt- och teknologiutveckling. Nextfour Group är grundat året 2007 och är baserat i Åbo. Företaget har specialiserat sig på att utveckla apparatur för aktörer inom medicin, marinbranschen och också annan industriapparatur. Året 2019 hade Nextfour en omsättning på ca 6M€ och företaget sysselsätter ca 50 personer.

Följ Nextfour Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nextfour Group

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum