Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

”Nyt on korkea aika ottaa rokote”

Jaa

Koronatartuntojen määrät ovat kasvussa Pohjois-Pohjanmaalla. Tilanne ei vielä tuo alueelle uusia suosituksia tai rajoituksia, mutta rokotettujen osuutta väestöstä tulisi saada nostettua.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi tiistaina 2.11. alueen siirtyneen jälleen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Koronatartuntojen määrä ja ilmaantuvuus kasvavat, mutta tilanne ei ole toistaiseksi heijastunut huolestuttavasti sairaalahoidon tarpeeseen. Rokotekattavuutta pitäisi saada edelleen nostettua, jotta tilanne säilyy hyvänä myös jatkossa.

”Tartuntoja todetaan tällä hetkellä pitkälti rokottamattomassa väestössä, ja etenkin sairaalahoitoon joutuvat ovat pääosin rokottamattomia. Nyt onkin korkea aika ottaa rokote, ellei sitä ole vielä tehnyt”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Terhi Nevala painottaa.

Täyden rokotussarjan on tähän mennessä saanut 75,4 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaista asukkaista. Tämä tarkoittaa, että ilman kahden rokotusannoksen suojaa on alueella yhä noin 87 000 rokotusten piiriin kuuluvaa ihmistä.

Tartuntojen jäljitys toimii Pohjois-Pohjanmaalla hyvin, ja tartuntojen lähteet saadaan tietoon noin 90 prosenttisesti. Viikon 43 aikana todetuista tartunnoista noin puolet on lähtöisin perheistä. Alueella ei ole liikkeellä laajoja tartuntaketjuja, jotka muodostaisivat riskin tilanteen huonontumiselle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme