OAJ ja Tieteentekijöiden liitto käynnistävät tiiviin edunvalvonnallisen yhteistyön

Jaa

Yliopistosektorin suurin ammattiliitto Tieteentekijöiden liitto ryhtyy edunvalvontayhteistyöhön Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa. Järjestöt ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Tieteentekijöiden liitto ja OAJ valmistelevat ja toteuttavat kaiken yliopistoja koskevan sopimusedunvalvonnan sekä korkeakoulu- ja tiedepoliittisen vaikuttamisen tiiviissä yhteistyössä. Samalla Tieteentekijät liittyy OAJ:n johtamaan ryhmittymään tulevissa keskusjärjestö Akavan ja neuvottelujärjestö JUKOn vaaleissa.

– OAJ:n ja Tieteentekijöiden yhteistyön käynnistäminen merkitsee, että yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön edunvalvonta vahvistuu. Haemme tällä nimenomaan edunvalvonnallista etua jäsenistöllemme. Uskomme, että OAJ:n neuvotteluvoimasta on hyötyä myös tieteentekijöille, puheenjohtaja Maija S. Peltola kertoo.

– Yliopistoissa toimii OAJ:hin kuuluva Yliopiston opetusalan liitto YLL, jonka jäsenistön kanssa tieteentekijöillä on jo ennestään paljon yhteistä, Peltola toteaa.

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen katsoo, että liittojen yhteistyö lujittaa korkeakouluhenkilöstön edunvalvontaa JUKOssa ja Akavassa. Uusi ja aiempaa vahvempi liittouma on yhtenäisempi myös työnantajan kanssa käytävissä neuvotteluissa.

– Kyse on parempien palvelussuhteen ehtojen tavoittelemisesta ja aiempaa tehokkaammasta sopimusedunvalvonnasta, mutta myös tiiviistä yhteistyöstä koulutus- ja tiedepolitiikassa. Yhdessä toimien olemme vahvempia kuin erillään, yhteistyö synnyttää yliopistojen ja korkeakoulujen suurimman akavalaisen ryhmän. Koko ammattikorkeakoulujen opetushenkilö jo on OAJ:n edunvalvonnan piirissä, Luukkainen tähdentää.

Tästä on kyse:

– Tieteentekijöiden liitto, jäsenmäärä yli 7 300, jäsenet työskentelevät tieteen, tutkimuksen ja korkeakouluopetuksen parissa pääosin yliopistoissa, mutta myös kirjastoissa, tutkimuslaitoksissa, julkisella ja yksityisellä sektorilla.

– Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, yhteensä 118 600 jäsentä koulutus-, kasvatus- ja tutkimusaloilla; yliopistoissa työskentelevät OAJ:n jäsenet kuuluvat Yliopistojen opetusalan liitto YLL:iin ja normaalikoulujen opettajat OAJ:n yleissivistäviin opettajiin.

– Sekä Tieteentekijöiden liitto että OAJ ovat Akavan jäseniä, ja kummankin liiton sopimusedunvalvontaa hoitaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, jonka puheenjohtajana on OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

– JUKO neuvottelee yliopistohenkilöstön työehtosopimuksista Sivistystyönantajat ry:n kanssa.

– Sopimus vahvistaa OAJ:n ja Tieteentekijöiden liiton yhteistyötä sekä keskus- että paikallistasolla. Sopimuksella ei ole vaikutusta luottamusmiestoimintaan tai jäsenpalveluihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme