HUS

Offentliga sektorns union JAU:s strejk kan överbelasta HUS patientvård

Dela

Trots beredskap kan HUS patientvård överbelastas 3.5, då strejken inom den kommunala sektorn börjar. Överbelastningen kan synas speciellt i telefon- och receptionstjänsterna.

Offentliga sektorns union JAU:s strejk börjar på tisdag 3.5 och räcker en vecka. Strejken inverkar på HUS interna stödtjänster och stödtjänsterna som HUS producerar för sina samarbetspartners. 

Arbetsuppgifter som kan orsaka att patienters liv, hälsa, säkerhet eller egendom äventyras står utanför strejken. Man har förberett sig på strejken på förhand men trots detta kan strejkens effekter synas för patienterna och deras anhöriga. Det kan förekomma överbelastning och fördröjningar t.ex. i receptions- och i telefontjänsterna.

Icke-brådskande operationer och ingrepp måste eventuellt inhiberas p.g.a. den begränsade mängden personal inom instrumentvården.  Om patienten inte har fått information om avbokning per sms eller telefon från HUS, kan hen komma normalt till mottagningen. På HUS webbplats hus.fi/sv/strejk finns samlad information om strejkens inverkan på patientvården samt patientanvisningar.

HUS har förhandlat med organisationerna om de tjänster som ska stå utanför strejken men HUS är inte en part i förhandlingarna.

Vi beklagar störningen i vår verksamhet som arbetskonfliktåtgärderna orsakar.

Mera information för media: 

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst 

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum