Vihreät - De Gröna

Ohisalo: Nuorten huoleen tulevaisuudesta on vastattava

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo esitti vappupuheessaan huolensa nuorten ja opiskelijoiden tulevaisuudennäkymistä mahdollisen oikeistokonservatiivihallituksen Suomessa. Ohisalo kutsuu ihmisiä rakentamaan avoimempaa Suomea yhdessä.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

Ohisalo sanoi vapun herättämää toivon tunnetta varjostavan tänä vuonna huoli mahdollisen tulevan hallituksen leikkaustoimien kohdentumisesta. 

– Olen saanut opiskelijoilta ja nuorilta valtavasti viestejä siitä, miten tulevaisuus huolettaa. Vaikka koulutus olisikin uuden hallituksen “erityisessä suojelussa”, leikataanko asumistuesta, junnaako elämiseen riittämätön opintoraha paikallaan? Kurjistetaanko heikossa asemassa olevien tilannetta ja leikataanko hyvinvointivaltion tuiki tärkeistä palveluista? Ohisalo kysyy.

Ohisalo ilmaisi huolensa nuorten mahdollisuuksien kaventumisesta.

– Entä mikä odottaa niitä nuoria, joilla on suunta hukassa eikä riittävästi välittäviä aikuisia elämässä? Varmistetaanko, että he saavat tukea koulussa? Löytävätkö he kavereita ja harrastuksen? Vai työnnetäänkö heidät yhteiskunnan syrjälle? Ohisalo kysyy.

–Yksi asia on varmaa: Vihreät on vastavoima sisäänpäinkääntyneelle, ihmisiä erottelevalle ja ympäristöä tärvelevälle politiikalle. Olemme pienempien puolella, lyhytnäköisyyttä ja ahneutta vastaan. Emme onnistu siinä yksin, vaan mukaan tarvitaan jokainen teistä. Avoimempaa Suomea voidaan rakentaa mielenosoituksin, vetoomuksin ja kansalaisaloittein. Yhdessä tekemällä ja tulevaisuuteen katsomalla. Siihen minä laitan toivoni, Ohisalo päättää. 

Puhe kokonaisuudessaan videona ja tekstinä:

https://drive.google.com/drive/folders/13_wPa-bp5YYMfae_jOv9av4csZ_uP22K?usp=sharing
 

https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/maria-ohisalon-vappupuhe-1-5-2023/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat tiedepoliittisen ohjelman: Korkeakoulujen perusrahoitusta on vahvistettava ja tutkijoiden vakituisia työsuhteita lisättävä 15.5.2023 13:04:34 EEST | Tiedote

Vihreät esittää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamista, tutkijoiden vakituisten työsuhteiden määrän kasvattamista 30 prosentista 70 prosenttiin ja automaattista pysyvää oleskelulupaa tutkinnon suorittaneille ulkomaalaisille. Vihreät hyväksyivät tiedepoliittisen ohjelman puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä sunnuntaina 14.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme