Suomen Lakimiesliitto

Oikeusguru-kilpailun voitti Otto Kanniainen Jyväskylän normaalikoulun lukiosta

Jaa

Toista kertaa lukiolaisille järjestetyn Oikeusguru-kilpailun on voittanut Otto Kanniainen Jyväskylän normaalikoulun lukiosta. Voittaja ja kisassa toiseksi tullut Roope Rantala Ulvilan lukiosta palkittiin oikeustieteen opiskelupaikoilla. Lakimiesliiton sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton järjestämän kilpailun finaali ratkottiin tänään 15.2. etäyhteyksin.

Oikeusguru-tietokilpailulla mitataan lukiolaisten lakitiedon taitoja ja nostetaan esiin tasokkaan oikeustieteellisen koulutuksen tarvetta. 

Toista kertaa valittu Oikeusguru valikoitui tällä kertaa noin 300 kilpailuun osallistuneen lukiolaisen joukosta. Kisan kaksi parasta saa oikeustieteen opiskelupaikat. Toinen paikoista on Lapin yliopistosta ja toinen Itä-Suomen yliopistosta. 

Kilpailun kahdeksan finalistia valittiin viime syksynä järjestetyn sähköisen alkukilpailun perusteella. Kilpailuun osallistui oppilaita kaikkiaan noin 80 lukiosta ympäri maata.  

Tänään järjestetyssä finaalissa lakitiedon osaamista mitattiin niin kirjallisella kokeella kuin finalistien suullista argumentointitaitoa arvioimalla. Finalistit osallistuivat kilpailuun valvotusti etäyhteyksin omista lukioistaan.

Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jore Tilanderin mukaan kilpailulla halutaan korostaa lakitiedon opetuksen merkitystä viimeistään lukiovaiheessa. 

Kilpailulla halutaan nostaa esiin myös oikeustieteen opetuksen puutteellisia resursseja. Tulevaisuuden lakimieheltä edellytetään taitoja, joita ei opita vain massaluennoilla ja kirjatenteissä. 

Opiskelupaikkojen lisäksi voittaja sai 1 000 euroa ja toiseksi tullut 500 euroa. Kolmanneksi sijoittunut kilpailija sai 250 euroa. Tämän lisäksi kaikkia finalisteja muistettiin järjestäjien lahjakortein.

Oikeusguru-finaalin kolme parasta:

1. Oikeusguru Otto Kanniainen, Jyväskylän normaalikoulun lukio

2. Roope Rantala, Ulvilan lukio

3. Kiisa Uusitalo, Helsingin Suomalaisen yhteiskoulun lukio  

Muut finalistit: 

Johannes Heikkinen, Oulun Suomalaisen yhteiskoulun lukio 
Leo Järvelä, Oulunkylän yhteiskoulun lukio, Helsinki 
Oona Löytökorpi, Ressun lukio, Helsinki 
Veera Nurmela, Kuopion klassillinen lukio 
Pinja Piilola, Sodankylän lukio 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Noona Hanni, Lakimiesliiton opiskelijakoordinaattori, 040 817 1829
Janne Laukkanen, Lakimiesliiton viestintäjohtaja, 040 588 1925

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lakimiesliitto
Suomen Lakimiesliitto
Uudenmaankatu 4-6 B
00120 HELSINKI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lakimiesliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme