Kustannusosakeyhtiö Otava

“Olen ollut mustasukkainen miehestäni vasta hänen kuoltuaan.” J&B – Kohtauksia eräänlaisesta avioliitosta on syvältä luotaava kurkistus Jörn Donnerin ja Bitte Westerlundin avioliittoon

Jaa
Mitä kaikkea koko Suomen tunteman kirjailijan ja kulttuurin moniottelijan Jörn Donnerin elämästä paljastuu, kun hänen leskensä käy läpi miehensä jäämistöä?

Jörn Donnerin ja Bitte Westerlundin liiton tiesi koko Suomi. Mutta tunsiko Bitte omaa miestään? 

Philp Teirin kirjoittama J&B – Kohtauksia eräänlaisesta avioliitosta on häkellyttävä ja rehellinen kurkistus kaikkien tunteman avioliiton kulissien taakse. Teos ilmestyy syyskuussa suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen alkuteoksen “J&B Scener ur ett skenäktenskap” kustantaa Schildts & Söderströms. Kirjan suomentaa Jaana Nikula.  

Miestään liki 30 vuotta nuorempi Bitte Westerlund joutuu vasta Donnerin kuoltua kohtaamaan silmästä silmään miehensä menneisyyden ja lukuisat naissuhteet. Kun Bitte käy läpi miehensä jäämistöä, hän käsittää, ettei tuntenut tätä kovinkaan hyvin - huolimatta liki 40 vuoden yhteiselämästä ja yhteisistä lapsista. 

Alkaa tutkimusmatka erääseen avioliittoon. Donner tunnettiin paitsi räväkkyydestään myös naissuhteistaan. Kuinka paljon niitä oikeasti oli? 

Bitte lukee kirjoja, kirjeitä, käy arkistoissa ja ottaa yhteyttä Jörnin tunteneisiin. Samalla hän muistelee lapsuuttaan maalla, opiskeluvuosia, aikaa Los Angelesissa, elämää Bromarvissa, kompostia jota Jörn inhosi. 

Philip Teir on haastatellut kirjaa varten sekä Bitteä että sukulaisia ja lähipiiriä. 

Bitte Westerlund on suomenruotsalainen toimittaja, kulttuurin monitoimija ja Jörn Donnerin leski.  

Philip Teir on suomenruotsalainen kirjailija ja toimittaja. Hän kirjoittaa mm. Dagens Nyheteriin ja toimii Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalin taiteellisena johtajana. 

J&B – Kohtauksia eräänlaisesta avioliitosta ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä äänikirjana syyskuussa 2023.  

 

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi 

Lisätiedot ruotsinkieliseen alkuteokseen liittyen: jonas.sundstrom@sets.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Philip Teir. Kuva: Helen Helen Korpak.
Philip Teir. Kuva: Helen Helen Korpak.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin21.3.2023 13:56:39 EET | Tiedote

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme