Kustannusosakeyhtiö Otava

Olga Palon Aion kertoa nyt kaiken pohtii riemastuttavalla tavalla kaiken kertomisen merkitystä

Jaa
Veitsenterävä novellikokoelma ravistaa kirjoituksen, autofiktion ja naiskuvaukset terävästi sijoiltaan.

Kuiskaaja toistelee muiden repliikkejä muttei saa lausuttua omia sanojaan, menetetty rakkaus mykistää, päähenkilöt käyvät kirjailijan kimppuun ja cv ryöpsähtää kokonaistaideteokseksi.

– Kirjani ydintä ovat kertomisen, kirjoittamisen ja selittämisen mekanismit, toden ja siitä kerrotun suhde. Minua kiinnostaa, kuka on historian ”tärkeä henkilö” ja miksi, mitä hänestä muistetaan ja mitä unohdetaan, tai mitä muistan ja mitä valitsen unohtaa, kun katselen omaa elämääni taaksepäin, Olga Palo sanoo.

– Minua ihmetyttää nykyajassa tarve paikallistaa ihmisten elämästä aina jokin selittävä trauma ja muokata ihmisyyden monimutkaisuus siistiksi paketiksi. Trollaan ja parodioin kai hieman, mutta samalla olen myös äärimmäisen tosissani.

Aion kertoa nyt kaiken tutkii loisteliaasti kielen, kertomisen, ylöskirjaamisen ja selittämisen mekanismeja. Tekstit ajavat autofiktiivisen totuuden nurkkaan ja peilaavat siitä itseään. Ne leikkivät tosissaan ja puhuvat totta niin hyvin kuin fiktio voi. Kirjan tarinoiden päähenkilöitä ovat eri naisten lisäksi päiväkirjat, muistilaput, kirjoitus, luettelot ja muistikuvat.

Olga Palo (s. 1985) on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja teatterintekijä. Hän on aiemmin kirjoittanut muun muassa lukuisia esseitä, biseksuaalisuutta käsittelevän tietokirjan Rakastan ihmistä sekä komediasarjaa Kullannuput.

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Sähköiset ja fyysiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme