Olga Palon Aion kertoa nyt kaiken pohtii riemastuttavalla tavalla kaiken kertomisen merkitystä

Kuiskaaja toistelee muiden repliikkejä muttei saa lausuttua omia sanojaan, menetetty rakkaus mykistää, päähenkilöt käyvät kirjailijan kimppuun ja cv ryöpsähtää kokonaistaideteokseksi.
– Kirjani ydintä ovat kertomisen, kirjoittamisen ja selittämisen mekanismit, toden ja siitä kerrotun suhde. Minua kiinnostaa, kuka on historian ”tärkeä henkilö” ja miksi, mitä hänestä muistetaan ja mitä unohdetaan, tai mitä muistan ja mitä valitsen unohtaa, kun katselen omaa elämääni taaksepäin, Olga Palo sanoo.
– Minua ihmetyttää nykyajassa tarve paikallistaa ihmisten elämästä aina jokin selittävä trauma ja muokata ihmisyyden monimutkaisuus siistiksi paketiksi. Trollaan ja parodioin kai hieman, mutta samalla olen myös äärimmäisen tosissani.
Aion kertoa nyt kaiken tutkii loisteliaasti kielen, kertomisen, ylöskirjaamisen ja selittämisen mekanismeja. Tekstit ajavat autofiktiivisen totuuden nurkkaan ja peilaavat siitä itseään. Ne leikkivät tosissaan ja puhuvat totta niin hyvin kuin fiktio voi. Kirjan tarinoiden päähenkilöitä ovat eri naisten lisäksi päiväkirjat, muistilaput, kirjoitus, luettelot ja muistikuvat.
Olga Palo (s. 1985) on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja teatterintekijä. Hän on aiemmin kirjoittanut muun muassa lukuisia esseitä, biseksuaalisuutta käsittelevän tietokirjan Rakastan ihmistä sekä komediasarjaa Kullannuput.
Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi
Sähköiset ja fyysiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi
Yhteyshenkilöt
Jenni HeitiViestintäpäällikkö
Kaunokirjallisuus
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava
Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin21.3.2023 13:56:39 EET | Tiedote
Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.
Kaikki mitä olet halunnut tietää jääkiekkoilusta – ja elämästä21.3.2023 09:59:53 EET | Tiedote
Millainen on hyvä valmentaja? Miten kootaan voittava joukkue? Mistä mielen valmentamisessa on kyse? Mikä jääkiekkoilussa on kaikkein tärkeintä?
Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote
Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.
Pekka Juntin Villikoira-romaanille Lappi-palkinto19.3.2023 14:00:00 EET | Tiedote
Pekka Juntin esikoisromaani Villikoira (Otava, 2022) on voittanut Lappi-kirjallisuuspalkinnon. Romaani vie pohjoisen unohtuneisiin kyliin ja maalaa jykevää fiktiota todellisesta historiasta, jossa pohjoinen luonto uhrattiin kehitykselle. Lappi-palkinnon arvo on 3 000 euroa.
Professori Jouko Rikkisen uutuus on kaikkien aikojen ensimmäinen kenttäopas, joka esittelee Suomen uhanalaiset kasvit17.3.2023 12:11:14 EET | Tiedote
Joka neljäs kasvilaji on Suomessa uhanalainen. Professori Jouko Rikkisen helppokäyttöinen opaskirja “Uhanalaiset kasvit Suomen luonnossa” kokoaa ensimmäistä kertaa yksiin kansiin uhanalaiset ja silmälläpidettävät siemenkasvit ja sanikkaiset. Vain kasvien tunteminen mahdollistaa niiden suojelun.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme