Omaishoitajaliitto ryOmaishoitajaliitto ry

Omaishoitajaparlamentti 25.8.2016: Omaishoitajat kysyvät ministereiltä

Jaa

Omaishoitajat ja läheiset -liitto järjestää Suomen ensimmäisen omaishoitajaparlamentin Helsingissä 25.8.2016. Tilaisuus toteutetaan eduskunnan kyselytuntia mukaillen. Liiton paikallisyhdistysten edustajat esittävät päättäjille kysymyksiä ajankohtaisista omaishoitoasioista.

Parlamentin puhemiehinä toimivat eduskunnan varapuhemies Paula Risikko ja kansanedustaja Eero Heinäluoma. Ministeriaitiossa omaishoitajien kysymyksiin vastaavat Päivi Laajala, kunta- ja aluehallinto-osaston ylijohtaja, valtiovarainministeriö, Hanna Mäntylä, sosiaali- ja terveysministeri, Tuija Oivo, ylijohtaja, työ- ja elinkeinoministeriö, Juha Rehula, perhe- ja peruspalveluministeri ja Alexander Stubb, valtiovarainministeri.

Omaishoitajaparlamenttiin osallistuu noin 170 Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistysten nimeämää edustajaa.

Kysymysten pohjana päivitetyt omaishoidon teesit

Omaishoitajien kysymysten pohjana ovat omaishoidon teesit, jotka liitto on 25-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi päivittänyt yhdessä paikallisyhdistystensä kanssa.

Teesi 1: Omaishoitoa on arvostettava
Teesi 2: Omaishoitotilanteet on tunnistettava
Teesi 3: Omaishoitoperheen oikeusturvaa on vahvistettava
Teesi 4: Omaishoitajalla on oltava oikeus omaan aikaan ja ansiotyöhön
Teesi 5: Omaishoitosuhde on ihmissuhde

Teesisarjakuvissa on käytetty omaishoitajien repliikkejä. Sitaattien pohjalta sarjakuvat on piirtänyt kuvittaja-graafikko Janne Markkanen.

Teesit taustoineen ja kuvineen www.omaishoitajat.fi/omaishoidon-teesit

Omaishoitajaparlamentti
Aika                    25.8.2016 klo 13–16
Paikka                Hotelli Arthur, juhlasali, Vuorikatu 19, Helsinki

Lisätietoja
Merja Purhonen, järjestöpäällikkö, puh. 020 7806 522

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan omaishoitajaparlamenttia
Ilmoittautumiset, lisätiedot, haastateltavat ja painokelpoiset teesisarjakuvat
Juha Viitanen, tiedottaja, puh. 020 7806 544, juha.viitanen@omaishoitajat.fi

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Omaishoitajaliitto ry
Omaishoitajaliitto ry
Hämeentie 105 A 18, 5 krs.
00550 Helsinki

020 7806 500http://www.omaishoitajat.fi

Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestö.Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa eläviä henkilöitä. www.omaishoitajat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Omaishoitajaliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme