Omaishoitajaliitto ryOmaishoitajaliitto ry

Omaishoitajien teemaviikolla yli 200 tapahtumaa

Jaa

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko 23.–29.11.2015 näkyy runsaana tapahtumatarjontana eri puolilla Suomea. Pääjuhlassa Salossa 20-vuotistaivaltaan juhlii Salon omaishoitajat ry, joka on kehittänyt reseptin omaishoitajien ohjaamiseksi tuen piiriin.

Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistykset järjestävät yhteistyökumppaneittensa kanssa eri puolilla Suomea yli 200 tilaisuutta, mm. teemapäiviä, kirkkopyhiä, luentoja, virkistyspäiviä, vertaistukiryhmiä, avoimia ovia ja toiminnan esittelyä.

Viikon aloittaa 22.11. omaishoitajien kirkkopyhä, jota vietetään seurakunnissa eri puolilla maata. Valtakunnallinen omaishoitajien viikon juhla järjestetään Salossa 23.11. Tilaisuus on samalla Salon omaishoitajat ry:n 20-vuotisjuhla. Salon yhdistys on liiton toimivista paikallisyhdistyksistä vanhin.

Valtakunnallista omaishoitajien viikkoa ja kirkkopyhää vietetään tänä vuonna kahdettatoista kertaa.

Salossa omaishoitajille tukea reseptillä

Salon omaishoitajat ry on Omaishoidon lähettiläät -projektissaan kehittänyt lääkäreiden ja hoitajien kanssa omaishoitajareseptin. Sen tarkoitus on pysäyttää omaishoitaja miettimään jaksamistaan ja luoda yhteys omaishoitajan ja omaishoidon lähettilään välille. Lähettiläät ovat koulutettuja vapaaehtoisia tukihenkilöitä, jotka osaavat neuvoa kunnan, seurakunnan ja järjestöjen tukitoimista. Omaishoitajareseptin voi kirjoittaa kuka tahansa terveydenhuollon henkilö. Lisäksi reseptin tavoitteena on auttaa hoidettavaa ja omaishoitajien läheisiä ymmärtämään omaishoitajan tuen tarve. Projekti toteutetaan Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

Orion tukee omaishoitajia

Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n ja Orion Oyj:n välinen yhteistyö käynnistyi kesällä 2015. Yhteistyötä toteutetaan Yhdessä omaishoidon puolesta -sloganin alla.

– Yhteistyö tukee Orionin missiota ”hyvinvointia rakentamassa”, toteaa Orionin viestintäjohtaja Terhi Ormio.

Lisätietoja

Marja Tuomi, toiminnanjohtaja, puh. 050 367 3443

Merja Purhonen, järjestöpäällikkö, puh. 020 7806 522

Omaishoidon lähettiläät -projekti: Tarja Agiander, projektityöntekijä, puh. 044 734 8115

Paikallisyhdistysten yhteystiedot www.omaishoitajat.fi/paikallisyhdistykset

LIITE 1 Valtakunnallisen omaishoitajien viikon tapahtumia 2015

LIITE 2 Salon omaishoitajat ry: Omaishoitajaresepti

Avainsanat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Omaishoitajaliitto ry
Omaishoitajaliitto ry
Hämeentie 105 A 18, 5 krs.
00550 Helsinki

020 7806 500http://www.omaishoitajat.fi
Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa eläviä henkilöitä. www.omaishoitajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Omaishoitajaliitto ry

KANNANOTTO Omaishoito ei saa olla säästökohde!11.10.2018 12:45:45 EESTTiedote

Omaishoitajaliitto ry on huolissaan omaishoitajien yhdenvertaisuuden toteutumisesta ja useissa kunnissa tehtävistä heikennyksistä omaishoitajien tukeen. Liitto korostaa, että omaishoidon kehittäminen ei saa jäädä retoriikaksi. Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihanke on kehittänyt kiitettävästi omaishoitoa. Valitettavasti kriteerien yhdenmukaistaminen on heikentänyt omaishoitajien asemaa eri puolilla Suomea. Kun kunnat purkavat omaishoidon tuen sopimuksia, omaishoidettava jää käytännössä omaishoitajan vastuulle eikä riittäviä tukipalveluita tarjota avuksi. Omaishoidon vaihtoehtoiskustannukset jäävät usein tarkastelematta. Selvitysten mukaan yli 20 000 omaishoidettavaa olisi pitkäaikaishoidon tarpeessa ilman omaishoitajaa. Omaishoito on merkittävä osa erityisesti ikäihmisten palvelujärjestelmää ja peittoaa inhimillisyydessään ja kustannusvaikuttavuudessaan muut palvelumuodot. Yksi pitkäaikaishoitopaikka maksaa kunnalle 3 500-9 500 euroa ku

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme