HUS

Omfattande munskyddsrekommendation och rekommendation om distansarbete för hela Nyland

Dela

Den regionala samordningsgruppen i Nyland har beslutat om munskyddsrekommendation för alla 12 år fyllda oberoende av vaccinationsskydd. På området har även införts rekommendation om distansarbete. Rekommendationen är i kraft till 16.1.2022

Användning av munskydd rekommenderas i alla offentliga utrymmen inomhus samt i trafikmedel där det vistas andra personer. Därmed rekommenderas användning av munskydd också på läroanstalter från årskurs 6. Privata aktörer rekommenderas förutsätta att både personalen och kunderna använder munskydd under offentliga tillställningar, i butiker, i kollektivtrafiken och i övriga klientutrymmen.

Arbetsgivare uppmanas ordna distansarbete för alla sådana arbetsuppgifter där det ens tillfälligt är möjligt. Ifall distansarbete inte är möjligt, rekommenderas arbetsgivaren att ge anvisningar om användning av munskydd i alla arbetsutrymmen, även om det skulle vara möjligt att hålla säkerhetsavstånd. På arbetsplatserna ska måltider och kaffepauser spridas ut, och man bör noggrant överväga behovet av personliga möten.

I koordineringsgruppen ansåg man det nödvändigt att ytterligare begränsa offentliga tillställningar som ordnas i kommunerna i Nyland. En snabb beredning av ärendet har inletts.

Mera information för media:
Kontaktuppgifter till HUS medietjänst 

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

Personer med sällsynta cancersjukdomar får stöd av det europeiska kompetensnätverket2.12.2021 09:11:02 EET | Tiedote

HUS Cancercentrum har godkänts som en del av det europeiska kompetensnätverket (European Reference Network ERN). Med hjälp av nätverket får Cancercentret bättre information om de nya behandlingsformerna för sällsynta cancerformer, eftersom nätverket omfattar experter på sällsynta cancerfall runtom i Europa. Allt fler personer som lider av sällsynt cancer har tillgång till specialkompetens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum