Lastensuojelun Keskusliitto

Oona Ylönen valittiin Lastensuojelun Keskusliittoon johtajaksi

Jaa
Lastensuojelun Keskusliiton hallitus on 20.9.2022 valinnut Lastensuojelun Keskusliiton vaikuttamistyöstä ja kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi Oona Ylösen.

Oona Ylönen siirtyy tehtävään Turun ensi- ja turvakodin toiminnanjohtajan tehtävästä. Hän on viimeiset kolme vuotta toiminut Turun yliopistossa kutsuttuna sosiaalityön työelämäprofessorina vahvistaen lastensuojeluun liittyvää vuoropuhelua työelämän ja yliopiston välillä.

Oona Ylönen on sekä pitkän linjan lastensuojelun ja sosiaalityön ammattilainen että kokenut johtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden lisensiaatti sekä erikoissosiaalityöntekijä.

Ylönen haluaa vaikuttaa erityisesti lapsen oikeuksien toteutumiseen, yhteiskunnan lapsiystävällisyyden parantamiseen sekä haavoittavissa olosuhteissa elävien lasten auttamisjärjestelmän kehittämiseen. Työurallaan hän on tehnyt monipuolista yhteistyötä lastensuojelun asiakkaiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa. Tulevassa työssään hän johtaa Lastensuojelun Keskusliiton asiantuntijatyön kokonaisuutta ja hanketyötä sekä osallistuu vaikuttamistyön johtamiseen ja kehittämiseen.

– Lasten ja lapsuuden suojelemisen näkökulmat ovat kiinnostaneet minua koko työurani ajan. Vahva kokonaisnäky kaikkien lasten ja nuorten asioihin on oleellista, ja samalla meidän on panostettava vahvasti niihin lapsiin ja nuoriin, joiden elämää varjostavat vakavat vaikeudet, Ylönen sanoo. – Olen iloinen voidessani jatkaa näiden tärkeiden teemojen parissa osana Lastensuojelun Keskusliiton yhteisöä. Suojelemisen kunniatehtävä kuuluu meille kaikille!

Hakijoita Lastensuojelun Keskusliiton yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttamisen johtajan tehtävään oli yhteensä 49. Hakijoiden joukko oli erittäin kovatasoinen.

Lastensuojelun Keskusliitto on vuonna 1937 perustettu keskusjärjestö, joka edistää toiminnallaan lapsen oikeuksia sekä kehittää lastensuojelun laatua. Lastensuojelun Keskusliitolla on 98 järjestöjäsentä sekä 39 kunta- tai kuntayhtymäjäsentä.

Lisätietoja antaa:

Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes, ulla.siimes@lskl.fi, p. 0405530981

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lastensuojelun Keskusliitto
Lastensuojelun Keskusliitto
Armfeltintie 1
00150 HELSINKI

http://www.lskl.fi

Lastensuojelun Keskusliitto on keskusjärjestö, joka vaikuttaa lastensuojelun laadun ja lapsen oikeuksien puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lastensuojelun Keskusliitto

Lastensuojelun arjen sankari -palkinto 2022 myönnettiin Ylöjärven lastensuojelun avotiimille4.10.2022 13:09:26 EEST | Tiedote

Lastensuojelun Keskusliitto ja Huoltaja-säätiö myönsivät 4.10. Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä® Lastensuojelun arjen sankari -palkinnon Ylöjärven lastensuojelun avotiimille. Kunniamaininnat annettiin Helsingin kaupungin Teinilän lastenkodin osasto Kivitaskun henkilökunnalle, Särskild Oy:n jälkihuollon tuetun asumisen tiimille sekä Tampereen kaupungin Kotipysäkin työryhmälle.

Osallisuusviikko käynnistyy: kuuluuko jokaisen ääni?29.9.2022 09:11:22 EEST | Tiedote

Toimittaja, päätoimittaja, kustantaja – miten sinun tiedotusvälineessäsi toteutuu eri ihmisryhmien osallisuus? Nostatteko aktiivisesti esille esimerkiksi vammaisten, työttömien, etnisten tai kulttuuristen vähemmistöjen, vanhusten tai pienten lasten ääntä toiminnassanne? Osallisuusviikko 3.-7.10.2022 kutsuu jokaista pohtimaan sitä, miten osallisuus toteutuu oman toiminnan piirissä ja miten itse kukin voi edistää osallisuuden toteutumista tasapuolisesti yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme