Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Opiskelijaksi VAMKiin? Hae nyt!

Jaa

Haluatko insinööriksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi, sosionomiksi tai terveydenhoitajaksi? Yhteishaku alkaa keskiviikkona 17.3. ja päättyy maaliskuun lopussa. Tarjolla on ensi kertaa myös tietotekniikan alanvaihtokoulutus.

Korkeakoulujen yhteishaun toinen haku on käynnissä 17.–31.3.2021. Vaasan ammattikorkeakoulussa voit hakea liiketalouden, tekniikan, tietojenkäsittelyn sekä sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin, jotka alkavat elokuussa 2021.

Tarjolla on sekä perinteisinä päiväopintoja suoritettavia koulutuksia että monimuoto-opintoja. Amk-tutkinnon lisäksi voit suorittaa ylemmän amk-tutkinnon tai avoimen korkeakoulun opintoja. Amk-koulutuksesta valmistuu insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, sosionomeja sekä terveydenhoitajia. 

Insinööriopinnoissa voi valita energiatekniikan, konetekniikan, tietotekniikan, sähkötekniikan tai ympäristöteknologian koulutusohjelmista. Tradenomikoulutusta saa VAMKissa liiketalouden ja tietojenkäsittelyn aloilta. Hakija voi hakea kevään molemmissa hauissa yhteensä kuuteen ohjelmaan.

Monimuoto-opinnoista voi tänä keväänä hakea suorittamaan amk-tutkintoa energia- ja ympäristötekniikasta, konetekniikasta ja kansainväliseen kauppaan suuntautuneesta liiketaloudesta. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on tarjolla digitalisaation johtamisen, project managementin sekä sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelmista.

Lisäksi uutuutena on tietotekniikan alanvaihtokoulutus, joka sopii sekä jo insinöörin tutkinnon suorittaneille että niille, joiden tutkinnon suorittaminen on jäänyt kesken. 

Nopeasti tutkinto valmiiksi

Tietotekniikan alanvaihtajista ja tutkinnon täydentäjistä muodostetaan VAMKissa oma ryhmänsä, jolle tehdään henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opiskelijaksi haluavat hakevat ohjelmaan normaalisti hakuajan puitteissa.

Aikaisempi tutkinto tai opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa soveltuvin osin, ja meneillään olevista kursseista koostetaan opintokokonaisuus.

Täydentävä koulutus kestää arviolta 1,5–2 vuotta, ja opiskelijan omiin tarpeisiin muokattu opintosuunnitelma tekee opiskelusta sujuvaa ja motivoivaa. 

Tietotekniikan opinnoissa keskeisiä kokonaisuuksia ovat sovellusten kehittäminen, älykkäiden järjestelmien elektroniikan suunnittelu ja ohjelmointi, esineiden internet sekä tietoturva. Vaasassa on Suomen suurin energia-alan keskittymä, joten energiatekniikan näkökulma painottuu myös tietotekniikassa.

Sisään todistuksella tai valintakokeella

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin valinta tapahtuu pääsääntöisesti todistusvalinnan ja amk-valintakokeen perusteella.

Todistusvalinnan hakukohteet ja aloituspaikkojen määrät ammattikorkeakouluittain on koottu Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolle.

Opiskelupaikkaa voi tavoitella myös valintakokeella. Suurin osa ammattikorkeakoulujen hakukohteista käyttää ammattikorkeakoulujen yhteistä digitaalista AMK-valintakoetta, jonka hakija tekee omalla kannettavalla tietokoneellaan ammattikorkeakoulujen osoittamissa tiloissa.  

AMK-valintakoe sisältää kaikille hakijoille yhteisiä osoita sekä koulutusalakohtaisia osioita, joita hakija suorittaa hakukohteidensa mukaisesti. Kevään AMK-valintakokeessa on ensimmäistä kertaa mukana tunneälytaitojen osio sosiaali- ja terveysalan hakukohteissa.

Valintakokeet pidetään yksivaiheisena lähikokeena touko-kesäkuun vaihteessa. Valituille ilmoitetaan opiskelupaikasta viimeistään 9.7.2021.

Hakeminen tehdään osoitteessa www.opintopolku.fi. Lisätietoa koulutusten sisällöstä löydät VAMKin sivuilta: https://www.vamk.fi/haku/esittely/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Centria ja VAMK aloittavat yhteisen digitalisaation johtamisen YAMK-koulutuksen11.3.2021 06:00:00 EET | Tiedote

Centria-ammattikorkeakoulu ja Vaasan ammattikorkeakoulu (VAMK) aloittavat syksyllä 2021 ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan insinöörikoulutuksen, jonka tavoitteena on vastata digitalisaation aiheuttamiin nopeisiin muutoksiin työelämässä. Digitalisaation johtamisen koulutuksessa syvennytään digitalisaation suuntauksiin, erilaisiin kehittämismenetelmiin sekä pilvipalveluihin. Koulutuksella varmistetaan, että yrityksissä riittää osaamista pysyä digitalisaatiokehityksessä mukana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme