Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Opiskelijat Pohjoismaista ja Baltiasta ratkovat kestävän kaupunkisuunnittelun ongelmia: kehityskohteena Latvian yliopiston kampus ympäristöineen

Jaa

Sustainable Cities in the Nordic Baltic Region 2021 saattaa tänään yhteen 25 lahjakasta eri alojen opiskelijaa Pohjoismaista ja Baltiasta ratkomaan todellisia kestävän kehityksen kaupunkisuunnittelun haasteita.

© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments
© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Nelipäiväisen intensiivisen verkkotapahtuman aikana opiskelijat osallistuvat kaupunkisuunnittelukilpailuun, työskentelevät poikkitieteellisissä ryhmissä sekä tapaavat kollegoitaan, alan asiantuntijoita ja keskeisiä sidosryhmiä.

Kilpailun teemoja ovat muutos, liikkuvuus ja sosiaalinen innovaatio. Ryhmien tehtävänä on kehittää Latvian yliopiston kampusta ja sen välitöntä ympäristöä Riiassa. Yliopistosta on tulossa Torņakalnsin alueen sosiaalisesti ja ekologisesti integroidun kestävän kaupunkikehityksen ydin ja naapuruston avaintekijä.

Kilpailun tavoitteena on tämän vision mukaisesti kehittää käsitteellisiä ideoita ja toteutettavissa olevia ehdotuksia alueen kehittämiseksi. Tehtävää ratkaistaessa opiskelijat kuulevat myös eri sidosryhmien, mukaan lukien paikallisen yhteisön, näkemyksiä.

”Kilpailutehtävä liittyy vahvasti Riian nopeasta ja merkittävästä kaupunkikehityksestä johtuviin todellisiin huolenaiheisiin. Sekä kaupunki että yliopisto ovat kiinnostuneita kilpailun tuloksista ja tulevat huomioimaan opiskelijoiden ehdotukset omissa kehityssuunnitelmissaan”, Hanasaaren projektipäällikkö Tiinaliisa Granholm kertoo.

Opiskelijoiden tuottamat kilpailuehdotukset esitellään tuomaristolle maanantaina 12. huhtikuuta 2021 kello 10.30-12.30 (EET). Tuomaristo ilmoittaa kilpailun tulokset klo 14.00 (EET) samana päivänä.

Tilaisuutta voi seurata suoratoistettuna Riian Urban-instituutin ryhmässä www.facebook.com/groups/Urban.Riga.

Sustainable Cities in the Nordic-Baltic Region 2021 on yhteispohjoismainen kolmivuotinen akateeminen hanke. Sen suunnitteluun ja toteuttamiseen on osallistunut Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Tampereen yliopiston, Tallinnan yliopiston, Latvian yliopiston, Tukholman yliopiston tutkijoita ja opettajia. Tapahtuma on toinen osa kolmivuotista Nordplus Horizontal projektia, jota koordinoi Hanasaari - Ruotsin ja Suomen kulttuurikeskus.

Tapahtuman ohjelma on nähtävissä projektin verkkosivuilla:

www.hanaholmen.fi/en/culturalcentre/sustainable-cities-2021/

Lisätietoja:

Janne Wikström, projektipäällikkö, HanaAcademy/Hanasaari, janne.wikstrom(at)hanaholmen.fi, puh. +358 444637071

Tiinaliisa Granholm, projektipäällikkö, Hanasaari, Tiinaliisa.granholm(at)hanaholmen.fi, puh. +358 45 120 7818

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments
© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme