Messukeskus

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla

Jaa

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus
Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus

Lukiolaisille jaettavien stipendien tarkoituksena on kannustaa ja palkita ansioituneita lukiolaisia, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä koulussaan. Suomen Messusäätiö lahjoitti yhteensä 4 000 euroa lukiolaisstipendeihin, joita jaettiin neljä kappaletta. Stipendinsaajista on päättänyt Suomen Lukiolaisten Liiton ja Messukeskuksen edustajista koostuva raati.

Suurin stipendi, 1600 euroa, myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukiossa toimivan Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ryhmälle, joka on ollut aktiivisesti mukana YK:n Agenda 2030-tavoitteita ja kestävää kehitystä edistävässä hankkeessa koko lukioaikansa. Ryhmä on määrätietoisella toiminnallaan nostanut koulun ryhmähenkeä sekä edistänyt tietoisuutta yhteiskunnallisista asioista ja kestävän kehityksen tavoitteita kouluarjessa. Ryhmä on muun muassa järjestänyt erilaisia teemapäiviä- ja viikkoja, edistänyt muovinkierrätyksen toteutumista, kerännyt varoja sekä vaikuttanut aktiivisesti median kautta.

Helsingin normaalilyseon lukion ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukset saivat molemmat 1000 euron stipendin.

Helsingin normaalilyseon hallitus on toiminnallaan lisännyt merkittävästi opiskelijoiden osuutta koulun päätöksenteossa sekä tehnyt opiskelijakunnan hallituksesta läpinäkyvämmän ja helpommin tavoitettavamman sekä luonut siitä paikan, jossa jokainen voi ilmaista ideoita ja vaikuttaa asioihin iästä tai asemasta riippumatta. Hallitus on myös ajanut opiskelijoiden etua ja keskinäistä tasa-arvoa esimerkiksi kehittämällä opiskelijoiden taloudelliseen tukemiseen tähtäävää lukiokirjamyyntiä.

Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitus on koulun pienestä koosta huolimatta ansioitunut aktiivisessa osallistumisessaan lukionsa sisäiseen kehitystyöhön ja toiminnassaan sen opiskelijamäärien nostamiseksi sekä osallisuudestaan Suomen Lukiolaisten Liiton toiminnassa. Lisäksi hallituksen jäsenet ovat olleet aktiivisesti osana sekä kunnallista että valtakunnallista vaikuttamistoimintaa.

Henkilökohtaisella 400 euron stipendillä palkittiin opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinna Luostarivuoren Lyseon lukiosta. Vienanlinna on osallistunut aktiivisesti lukionsa kehittämiseen sekä opiskelijoiden viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden edistämiseen, minkä lisäksi hän pitänyt yllä yhteistyötä muiden opiskelijakuntien hallitusten kanssa.

Stipendiaattien julkistaminen ja stipendien jako suoritettiin osana Helsingin Messukeskuksessa 3–4. 12.2019 järjestettävää Studia-tapahtumaa. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma on Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma, joka tarjoaa tietoa ja apua opiskeluun, koulupaikan- ja ammatinvalintaan sekä kansainvälisiin opintoihin.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com. Kuvia palkinnonsaajista (Sysmän lukion ja Helsingin normaalilyseon hallitusten edustajat) saatavilla Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.

www.studiamessut.fi, #studiamessut2019, IG @studiamessut

Avainsanat

Kuvat

Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus
Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme