Messukeskus

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla

Jaa

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus
Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus

Lukiolaisille jaettavien stipendien tarkoituksena on kannustaa ja palkita ansioituneita lukiolaisia, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä koulussaan. Suomen Messusäätiö lahjoitti yhteensä 4 000 euroa lukiolaisstipendeihin, joita jaettiin neljä kappaletta. Stipendinsaajista on päättänyt Suomen Lukiolaisten Liiton ja Messukeskuksen edustajista koostuva raati.

Suurin stipendi, 1600 euroa, myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukiossa toimivan Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ryhmälle, joka on ollut aktiivisesti mukana YK:n Agenda 2030-tavoitteita ja kestävää kehitystä edistävässä hankkeessa koko lukioaikansa. Ryhmä on määrätietoisella toiminnallaan nostanut koulun ryhmähenkeä sekä edistänyt tietoisuutta yhteiskunnallisista asioista ja kestävän kehityksen tavoitteita kouluarjessa. Ryhmä on muun muassa järjestänyt erilaisia teemapäiviä- ja viikkoja, edistänyt muovinkierrätyksen toteutumista, kerännyt varoja sekä vaikuttanut aktiivisesti median kautta.

Helsingin normaalilyseon lukion ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukset saivat molemmat 1000 euron stipendin.

Helsingin normaalilyseon hallitus on toiminnallaan lisännyt merkittävästi opiskelijoiden osuutta koulun päätöksenteossa sekä tehnyt opiskelijakunnan hallituksesta läpinäkyvämmän ja helpommin tavoitettavamman sekä luonut siitä paikan, jossa jokainen voi ilmaista ideoita ja vaikuttaa asioihin iästä tai asemasta riippumatta. Hallitus on myös ajanut opiskelijoiden etua ja keskinäistä tasa-arvoa esimerkiksi kehittämällä opiskelijoiden taloudelliseen tukemiseen tähtäävää lukiokirjamyyntiä.

Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitus on koulun pienestä koosta huolimatta ansioitunut aktiivisessa osallistumisessaan lukionsa sisäiseen kehitystyöhön ja toiminnassaan sen opiskelijamäärien nostamiseksi sekä osallisuudestaan Suomen Lukiolaisten Liiton toiminnassa. Lisäksi hallituksen jäsenet ovat olleet aktiivisesti osana sekä kunnallista että valtakunnallista vaikuttamistoimintaa.

Henkilökohtaisella 400 euron stipendillä palkittiin opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinna Luostarivuoren Lyseon lukiosta. Vienanlinna on osallistunut aktiivisesti lukionsa kehittämiseen sekä opiskelijoiden viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden edistämiseen, minkä lisäksi hän pitänyt yllä yhteistyötä muiden opiskelijakuntien hallitusten kanssa.

Stipendiaattien julkistaminen ja stipendien jako suoritettiin osana Helsingin Messukeskuksessa 3–4. 12.2019 järjestettävää Studia-tapahtumaa. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma on Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma, joka tarjoaa tietoa ja apua opiskeluun, koulupaikan- ja ammatinvalintaan sekä kansainvälisiin opintoihin.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com. Kuvia palkinnonsaajista (Sysmän lukion ja Helsingin normaalilyseon hallitusten edustajat) saatavilla Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.

www.studiamessut.fi, #studiamessut2019, IG @studiamessut

Avainsanat

Kuvat

Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus
Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkailuajoneuvoalalla hyvä syke17.1.2020 08:30:00 EETTiedote

Matkailuajoneuvolla liikkuminen ja lomailu on kasvussa. Ajoneuvomatkailun etuja ovat erityisesti liikkumisen ja olemisen vapaus, soveltuvuus kaikenlaisiin elämäntilanteisiin sekä ympäristölle vähäisempi kuormitus lento- ja risteilymatkustamiseen verrattuna. Lisäksi nykyaikainen suunnittelu mahdollistaa ympärivuotisen ja mukavan liikkumisen. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään lähes 200 erilaisiin tarkoituksiin soveltuvaa ajoneuvoa. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 17.– 19.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa puhutaan alan vastuullisuudesta ja tulevaisuuden trendeistä17.1.2020 07:55:00 EETTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtuma PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic tuo esille alojen tulevaisuutta ja nykyhetkessä vaikuttavia trendejä. Ääneen pääsevät erityisesti vastuulliset tuotantomenetelmät ja materiaalit, sekä tulevaisuuden työnantajat. Tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020.

AJONEUVOMATKAILU ON NYT TRENDIKÄSTÄ – UUTUUDET ESILLÄ HELSINGIN CARAVAN-MESSUILLA15.1.2020 16:31:20 EETTiedote

Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustamisesta on omatoimimatkailun myötä tullut entistä suositumpaa. Nyt ei enää körötellä autojonoissa vaan nautitaan matkustamisen vapaudesta vaikkapa talvella Lofooteilla surffausmatkalla perheen kanssa. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään lähes 200 erilaisiin tarkoituksiin soveltuvaa matkailuajoneuvoa. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 17. – 19.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme