Messukeskus

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla

Jaa

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus
Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus

Lukiolaisille jaettavien stipendien tarkoituksena on kannustaa ja palkita ansioituneita lukiolaisia, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä koulussaan. Suomen Messusäätiö lahjoitti yhteensä 4 000 euroa lukiolaisstipendeihin, joita jaettiin neljä kappaletta. Stipendinsaajista on päättänyt Suomen Lukiolaisten Liiton ja Messukeskuksen edustajista koostuva raati.

Suurin stipendi, 1600 euroa, myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukiossa toimivan Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ryhmälle, joka on ollut aktiivisesti mukana YK:n Agenda 2030-tavoitteita ja kestävää kehitystä edistävässä hankkeessa koko lukioaikansa. Ryhmä on määrätietoisella toiminnallaan nostanut koulun ryhmähenkeä sekä edistänyt tietoisuutta yhteiskunnallisista asioista ja kestävän kehityksen tavoitteita kouluarjessa. Ryhmä on muun muassa järjestänyt erilaisia teemapäiviä- ja viikkoja, edistänyt muovinkierrätyksen toteutumista, kerännyt varoja sekä vaikuttanut aktiivisesti median kautta.

Helsingin normaalilyseon lukion ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukset saivat molemmat 1000 euron stipendin.

Helsingin normaalilyseon hallitus on toiminnallaan lisännyt merkittävästi opiskelijoiden osuutta koulun päätöksenteossa sekä tehnyt opiskelijakunnan hallituksesta läpinäkyvämmän ja helpommin tavoitettavamman sekä luonut siitä paikan, jossa jokainen voi ilmaista ideoita ja vaikuttaa asioihin iästä tai asemasta riippumatta. Hallitus on myös ajanut opiskelijoiden etua ja keskinäistä tasa-arvoa esimerkiksi kehittämällä opiskelijoiden taloudelliseen tukemiseen tähtäävää lukiokirjamyyntiä.

Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitus on koulun pienestä koosta huolimatta ansioitunut aktiivisessa osallistumisessaan lukionsa sisäiseen kehitystyöhön ja toiminnassaan sen opiskelijamäärien nostamiseksi sekä osallisuudestaan Suomen Lukiolaisten Liiton toiminnassa. Lisäksi hallituksen jäsenet ovat olleet aktiivisesti osana sekä kunnallista että valtakunnallista vaikuttamistoimintaa.

Henkilökohtaisella 400 euron stipendillä palkittiin opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinna Luostarivuoren Lyseon lukiosta. Vienanlinna on osallistunut aktiivisesti lukionsa kehittämiseen sekä opiskelijoiden viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden edistämiseen, minkä lisäksi hän pitänyt yllä yhteistyötä muiden opiskelijakuntien hallitusten kanssa.

Stipendiaattien julkistaminen ja stipendien jako suoritettiin osana Helsingin Messukeskuksessa 3–4. 12.2019 järjestettävää Studia-tapahtumaa. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma on Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma, joka tarjoaa tietoa ja apua opiskeluun, koulupaikan- ja ammatinvalintaan sekä kansainvälisiin opintoihin.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com. Kuvia palkinnonsaajista (Sysmän lukion ja Helsingin normaalilyseon hallitusten edustajat) saatavilla Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.

www.studiamessut.fi, #studiamessut2019, IG @studiamessut

Avainsanat

Kuvat

Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus
Kuvassa Helsingin normaalilyseon ja Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitusten edustajat. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Yksityissijoittajat valitsivat Suomen houkuttelevimmat pörssiyhtiöt – kärjessä komeilevat jo toistamiseen samat voittajat26.11.2019 10:15:00 EETTiedote

Kone, Ponsse, Marimekko ja Verkkokauppa.com haalivat jälleen sijoittajien äänet vuoden 2019 Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa. Kilpailussa yksityissijoittajat valitsevat Suomen houkuttelevimmat ja luotettavimmat pörssiyhtiöt neljässä eri sarjassa: suuri, keskisuuri ja pieni pörssiyhtiö sekä paras First North -listalla. Kilpailun järjestää Pörssisäätiö, Kreab ja Messukeskus. Voittajat julkistettiin Sijoitus Invest -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 26.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme