Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Osa linja-autovuoroista muuttuu reiteillä Reisjärvi-Haapajärvi ja Reisjärvi-Sievi-Ylivieska kesäkuussa 2023

Jaa
Uusia linja-autovuoroja käynnistyy Reisjärven ja Ylivieskan välillä 5.6.2023 alkaen. Samalla osa Reisjärven ja Haapajärven välisistä vuoroista lakkaa. Lisäksi joidenkin Sievin ja Ylivieskan välisten vuorojen reittejä ja aikatauluja muutetaan.

Reisjärven ja Haapajärven välillä koulujen loma-aikoina arkipäivisin ajettavat vuorot lakkaavat kokonaan. Muutoksen syynä on lakkaavien vuorojen vähäinen matkustajamäärä. Koulupäivisin ajettavat Reisjärven ja Haapajärven väliset vuorot sen sijaan jatkuvat ennallaan.

Lakkaava liikenne korvataan uusilla Reisjärven, Sievin, Sievin asemakylän ja Ylivieskan välisillä vuoroilla, jotka ajetaan koulujen loma-aikoina arkipäivisin. Uusien vuorojen aikataulu on sama kuin reitillä ajettavilla nykyisillä lauantaivuoroilla: vuorojen saapumisaika Ylivieskaan on klo 10.10 ja lähtöaika Ylivieskasta klo 13.15.

Ylivieskasta Sieviin käynnistyy koulujen loma-aikoina arkipäivisin ajettava uusi vuoro, joka lähtee Ylivieskasta klo 14.55. Samalla muutetaan joidenkin iltapäivällä ajettavien vuorojen aikatauluja ja reittejä. Tavoitteena on, että arkipäivisin ajettavien vuorojen aikataulut olisivat mahdollisimman yhtenäiset ympäri vuoden. Lisäksi koulujen loma-aikoina arkipäivisin Ylivieskasta Sieviin klo 9.10 lähtevä vuoro lakkaa.

Uuden iltapäivävuoron myötä ympärivuotiset työmatkayhteydet Ylivieskan ja Sievin välillä paranevat. Säännöllisesti Sievin ja Ylivieskan välillä matkustavan kannattaa hankkia Matkahuollon Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa.

Useimmilta Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan välillä kulkevilta linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa ympäri vuoden. Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Ylivieskan keskustassa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä.

Reisjärven ja Haapajärven välisiä vuoroja liikennöivät Mantelan Liikenne Oy ja Kamusen Liikenne Oy. Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan välisiä vuoroja liikennöi Liikenne Huovari Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai p. 0295 020 600
Median yhteydenotot: Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 000

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kiljanjoen putkisillan korjaustyöt alkavat Levonperäntiellä Reisjärvellä5.6.2023 14:18:43 EEST | Tiedote

Levonperäntiellä (Mt 7623) Reisjärvellä sijaitsevan Kiljanjoen putkisillan korjaustyöt alkavat viikolla 24. Korjaustyöt sisältävät mm. putkisillan uusimisen. Rakennustöiden aikana tie on suljettu liikenteeltä 12. - 22.6.2023 välisenä aikana. Liikenne ohjataan kiertoreitille. Kiertoreitti kulkee Räisälänmäentien - Hylkirannantien kautta. Suljettu tieosa on merkitty oheiseen karttaan punaisella. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan korjaustöiden kuluessa. Hankkeen tilaajana on ELY-keskus ja pääurakoitsijana NYAB Finland Oy. Ajantasaiset tiedot tietöistä: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100(suomi.fi) Liikennetilanne (fintraffic.fi)

Alikulkukäytävän rakentaminen valtatiellä 8 Kalajoella käynnistyy2.6.2023 10:37:15 EEST | Tiedote

Alikulkukäytävän rakentaminen valtatiellä 8 Matkailutien pohjoisen liittymän eteläpuolella käynnistyy. Hankkeessa toteutetaan uusi kevyelle liikenteelle ja moottorikelkkailijoille tarkoitettu alikulkukäytävä valtatielle 8. Samassa urakassa uusitaan vesijohtolinjoja, tehdään pohjaveden suojauksia sekä rakennetaan alueelle uusia jalankulku- ja pyöräilyväyliä. Työt alkavat kesäkuussa 2023. Urakka valmistuu syksyllä 2024. Alikulkukäytävän rakentamisen aikana valtatiellä 8 on käytössä kiertotie ja alennetut nopeusrajoitukset. Työn tilaajina ovat ELY-keskus, Kalajoen kaupunki ja Vesikolmio Oy Urakoitsijana toimii Nyab Finland Oy.

Leväseuranta käynnistyi - Pohjois-Pohjanmaalla ei havaintoja sinilevistä1.6.2023 15:49:43 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen sinileväseuranta on käynnistynyt toukokuun lopussa ja jatkuu syyskuun loppuun. Pohjois-Pohjanmaalla sinileväseurannassa on 28 havaintopaikkaa eri puolilla maakuntaa. Merialueella on kuusi havaintopaikkaa. Kuusamo-Taivalkoski-Pudasjärvi alueella seurantaa on yhdeksässä järvessä, Oulun seudulla yhdessä ja Vaalassa kahdella järvellä. Rotarien viime kesänä Pohjois-Pohjanmaalla aloittama sinileväseuranta jatkuu kolmella havaintopaikalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme