Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Osa linja-autovuoroista muuttuu reitillä Oulainen-Ylivieska-Nivala-Haapajärvi kesäkuussa ja elokuussa 2023

Jaa
Oulaisten ja Ylivieskan välisiin linja-autovuoroihin tehdään aikataulu- ja reittimuutoksia 5.6.2023 alkaen. Samalla osa Oulaisten ja Ylivieskan välisistä nykyisistä vuoroista lakkaa. Lisää muutoksia tehdään kouluvuoden alussa 9.8.2023 alkaen, kun Oulaisten ja Nivalan sekä Ylivieskan ja Nivalan välillä käynnistyy uusia vuoroja.

Muutokset 5.6.2023 alkaen

Kesäaikataulukauden alkaessa joidenkin Oulaisten ja Ylivieskan välisten iltapäivällä ajettavien vuorojen aikatauluja muutetaan. Muutosten seurauksena Helsingistä Ylivieskaan klo 16.53 saapuvalta junalta syntyy uusi vaihtoyhteys arkipäivisin ympäri vuoden Oulaisten suuntaan. Tavoitteena on, että vuorojen aikataulut olisivat mahdollisimman yhtenäiset ympäri vuoden. Vuoroja ei enää ajeta Savarin kautta.

Samalla lakkaa koulujen loma-aikoina arkipäivisin sekä sunnuntaisin ympäri vuoden ajettavia vuoroja. Loma-aikoina arkipäivisin lakkaavat Ylivieskasta Oulaisiin klo 9.10 ja Oulaisista Ylivieskaan klo 10.40 lähtevät vuorot. Sunnuntaisin taas lakkaavat Oulaisista Ylivieskaan klo 18.25 ja Ylivieskasta Oulaisiin klo 18.55 lähtevät vuorot. Muutoksen syynä on lakkaavien vuorojen vähäinen matkustajamäärä.

Muutokset 9.8.2023 alkaen

Talviaikataulukauden alkaessa Oulaisista Ylivieskaan koulupäivisin klo 14.00 lähtevää vuoroa jatketaan Nivalaan. Samalla Nivalasta käynnistyy koulupäivisin klo 15.10 uusi vuoro Ylivieskan kautta Oulaisiin. Reittimuutokset parantavat erityisesti toisen asteen opiskelijoiden kulkuyhteyksiä Oulaisten ja Nivalan välillä.

Ylivieskasta Nivalaan käynnistyy koulupäivisin uusi vuoro, jonka lähtöaika on 17.10. Ylivieskassa vuorolle on vaihtoyhteys Oulusta klo 16.32 ja Helsingistä klo 16.53 saapuvilta junilta sekä Oulaisista klo 17.05 saapuvalta linja-autolta. Uuden vuoron myötä työmatkayhteydet Ylivieskan ja Nivalan välillä paranevat.

Nivalasta Ylivieskaan käynnistyy koulupäivisin uusi vuoro, jonka lähtöaika on 17.50. Nivalassa vuorolle on vaihtoyhteys Haapajärveltä klo 17.45 saapuvalta linja-autolta.

Lipputuotteet ja vaihtoyhteydet

Säännöllisesti linja-autolla matkustavan kannattaa hankkia Matkahuollon Reitit ja liput  mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Oulaisten ja Ylivieskan välisiin linja-autovuoroihin on lisäksi saatavilla mobiilisovelluksesta kausilippu, jolla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Oulaisten ja Ylivieskan välillä.

Useimmilta Oulaisten, Nivalan ja Haapajärven suunnan linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa ympäri vuoden. Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Ylivieskan keskustassa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimaa liikennettä liikennöivät Liikenne Huovari Oy reitillä Oulainen-Ylivieska-Nivala-Haapajärvi ja Kamusen Liikenne Oy reitillä Ylivieska-Nivala-Haapajärvi. Lisäksi osa Ylivieskan ja Haapajärven välisestä liikenteestä toteutuu markkinaehtoisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai p. 0295 020 600
Median yhteydenotot: Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 038 000

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Alikulkukäytävän rakentaminen valtatiellä 8 Kalajoella käynnistyy2.6.2023 10:37:15 EEST | Tiedote

Alikulkukäytävän rakentaminen valtatiellä 8 Matkailutien pohjoisen liittymän eteläpuolella käynnistyy. Hankkeessa toteutetaan uusi kevyelle liikenteelle ja moottorikelkkailijoille tarkoitettu alikulkukäytävä valtatielle 8. Samassa urakassa uusitaan vesijohtolinjoja, tehdään pohjaveden suojauksia sekä rakennetaan alueelle uusia jalankulku- ja pyöräilyväyliä. Työt alkavat kesäkuussa 2023. Urakka valmistuu syksyllä 2024. Alikulkukäytävän rakentamisen aikana valtatiellä 8 on käytössä kiertotie ja alennetut nopeusrajoitukset. Työn tilaajina ovat ELY-keskus, Kalajoen kaupunki ja Vesikolmio Oy Urakoitsijana toimii Nyab Finland Oy.

Leväseuranta käynnistyi - Pohjois-Pohjanmaalla ei havaintoja sinilevistä1.6.2023 15:49:43 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen sinileväseuranta on käynnistynyt toukokuun lopussa ja jatkuu syyskuun loppuun. Pohjois-Pohjanmaalla sinileväseurannassa on 28 havaintopaikkaa eri puolilla maakuntaa. Merialueella on kuusi havaintopaikkaa. Kuusamo-Taivalkoski-Pudasjärvi alueella seurantaa on yhdeksässä järvessä, Oulun seudulla yhdessä ja Vaalassa kahdella järvellä. Rotarien viime kesänä Pohjois-Pohjanmaalla aloittama sinileväseuranta jatkuu kolmella havaintopaikalla.

Pinnoitettuja maanteitä kunnostetaan sorateiksi31.5.2023 10:40:23 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaalla kunnostetaan vähäliikenteisiä, ohuesti pinnoitettuja (ns. SOP-tie) maanteitä sorateiksi kuluvan kesän aikana. Kunnostettavien teiden yhteispituus on 9 km. Vähäliikenteisten maanteiden päällysteiden ylläpito on tienpidon rahoituksen niukkuudesta johtuen haasteellista. Harvaan liikennöityjä päällystettyjä maanteitä ei pystytä uudelleen päällystämään ja niitä pidetäänkin liikennettä palvelevassa kunnossa paikkauksin. Päällysteen tai pintauksen huonontuessa tilanne voi muuttuu ajan saatossa niin, ettei päällystettä kannata enää ylläpitää. Tällöin päällystetty vähäliikenteinen tie voidaan kunnostaa soratieksi. Huonokuntoisen SOP-tien paikkaaminen ja pitäminen liikennettä tyydyttävässä kunnossa on kallista ja hankalaa. Hyvä soratie on usein käyttäjälle parempi vaihtoehto kuin huonokuntoinen päällystetty tie. Toimenpiteellä voidaan siis parantaa tien turvallisuutta ja ajomukavuutta. Viime vuosina Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on pinnoitettuja maanteitä parannettu sora

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme