Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Osakesäästötili näkyy tammikuun kauppatilastoissa – Danske Bankin asiakkaiden osakekaupat kasvoivat lähes 60 prosenttia vuoden takaisesta

Jaa

Danske Bankin suomalaisasiakkaat kävivät kauppaa osakkeilla aikaisempia tammikuita huomattavasti enemmän. Erityisen voimakasta kasvu oli henkilöasiakkaiden tekemissä kaupoissa.

Osakesäästötilin vaikutus suomalaisiin vaikuttaa ainakin tammikuun perusteella olevan vahva. Danske Bankin asiakkaat tekivät noin 58 prosenttia enemmän osakekauppoja tammikuussa verrattuna viime vuoden tammikuuhun. Euroissa mitattuna kauppoja tehtiin 39 prosenttia viime vuotta enemmän.

Erityisen suurta osakekaupan kasvu on Danske Bankin henkilöasiakkaiden keskuudessa, jossa kauppamäärä nousi yli 60 prosenttia. Suurin osa osakekaupasta käydään edelleen osakesäästötilin ulkopuolella.

”Tammikuun kauppamääriä selittävät myös muut tekijät. Tammikuu on ollut pörsseissä myrskyisä, sillä muun muassa koronavirukseen liittyvät pelot ovat heitelleet osakemarkkinoita, joka on voinut lisätä kauppaa. Osakesäästötilin tuoma lisä on kuitenkin kiistaton”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Osakesäästötilin sijoituksista 70 prosenttia Suomeen

Tällä hetkellä yli 70 prosenttia Danske Bankin asiakkaiden osakesäästötilin sijoituksista on tehty suomalaisiin yhtiöihin. Osakesäästötilille ostetaan pääasiassa samoja osakkeita kuin arvo-osuustilille. Suurimmat erot suhteellisessa määrässä on Sammossa, Tulikivessä ja Lassila & Tikanojassa. Arvo-osuustileille ostetaan suhteessa enemmän Outokumpua, Elisaa ja Keskoa.

”Osakesäästötilin tavoitteena oli tehdä osakesijoittamisesta verotehokkaampaa ja siten houkuttelevampaa yksityissijoittajille. Tammikuun luvut enteilevät tällaista kehitystä. Vaikka euromääräisesti osakkeet ovat vielä jäljessä rahastoja sijoituskohteena, osakkeiden osuus sijoitusaktiivisuudesta rahassa mitattuna nousi useita prosenttiyksikköitä. Näyttää siltä, että suomalaiset rakentavat nyt osakesäästötilejään tekemällä pienempiä kauppoja. Tähän on ohjannut osaltaan myös Danske Bankin kampanja, jossa kaupat maksavat 2 euroa toimeksiantoa kohden”, sanoo Kivipelto.

Kivipellon mukaan on tärkeää, että osakesäästötilin kautta osakesäästämisen aloittaneet suomalaiset muistavat sijoittamisen perussäännöt.

”Osakesijoitusten onnistuminen yleensä edellyttää pitkäjänteisyyttä ja hyvää hajautusta. Sijoittamista kannattaa suunnitella pitkällä aikavälillä, sillä lyhyellä aikavälillä tuottoa on vaikea ennustaa. Tammikuussa tehdyt osakeostot olivat kuukauden viimeisenä päivänä noin prosentin tappiolla. Sijoittamista kannattaa jatkaa tasaisesti eikä katsoa lyhyen ajan tuottoa.”

Danske Bankin asiakkaiden osakekauppojen määrän muutos tammikuussa edelliseen tammikuuhun verrattuna

Vuosi

2017

2018

2019

2020

2016-2020

Kaupat

-1,2 %

-9,3 %

14,9 %

57,8 %

62,4 %

Eurot

39,2 %

-20,8 %

149,5 %

39,0 %

282 %

Danske Bankin henkilöasiakkaiden osakekauppojen määrän muutos tammikuussa edelliseen tammikuuhun  verrattuna

Vuosi

2017

2018

2019

2020

2016-2020

Kaupat

-3,5 %

-9,0 %

6,9 %

63,5 %

53,5 %

Eurot

11,4 %

-19,0 %

21,0 %

22,6 %

33,8 %

Tietoa vertailusta

  • Tiedot perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin tammikuussa 2016-2020.

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Välityspalkkiot ovat minimissään 2-8 euroa kaupankäyntiaktiivisuudesta riippuen.
  • Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lehdistöpäällikkö Josi Tikkanen, Danske Bank, 050 32 69 701, josi.tikkanen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme