Espoon kaupunki - Esbo stad

Osallistu ja vaikuta Keski-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman valmisteluun

Jaa

Valmisteilla oleva Keski-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma 2022-2032 sisältää tietoa suunnittelualueen metsien ja niittyjen nykytilasta, luontoarvoista, kulttuuriympäristöistä sekä luonnonhoitokuviokohtaiset hoitotoimenpideohjeet seuraavalle kymmenelle vuodelle. Uusi suunnitelma toimii myös pohjana vuosittaisten metsätyöohjelmien kokoamiseen.

Keski-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman alue kartalla.
Keski-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman alue kartalla.

Suunnitelmaa tehdään vuorovaikutteisesti alueen asukkaiden ja sidosryhmien kanssa. Alueen asukkaille ja sidosryhmille järjestettiin kyselyt ja metsäkävelyitä suunnittelutyön osana syksyllä 2021. Kaikille avoimet metsäkävelyt pidettiin Muuralan Mikkelänpuistossa ja Sepänkylän Ymmerstanmäellä. Metsäkävelyillä kierrettiin lähimetsien maisemissa asiantuntijoiden opastuksessa ja kerrottiin kaupungin lähimetsissä tehtävistä luonnonhoidon toimenpiteistä, metsien rakenteesta ja tilasta sekä alueen luontoarvoista. Kyselyistä ja metsäkävelyiltä saatu palaute, kommentit ja toiveet on otettu huomioon suunnitelmaa valmisteltaessa.

Tutustu suunnitelmiin ja ota kantaa!

Nyt osana suunnittelutyön vuorovaikutusta valmisteilla olevan suunnitelman luonnos tuodaan asukkaiden ja sidosryhmien kommentoitavaksi otakantaa.fi -verkkopalveluun, jossa voi tutustua suunnitelmaluonnoksen materiaaleihin, antaa palautetta ja kommentteja sekä esittää kysymyksiä ja keskustella suunnitelma-alueen luonnonhoidosta.

Avoimen kommentoinnin aikana kerätty palaute kootaan kommentointiajan jälkeen osaksi suunnitelmaa ja viimeistelty suunnitelma esitellään lopulta Espoon kaupungin tekniselle lautakunnalle hyväksyttäväksi.

Avoin kommentointiaika 29.3.-18.4.2022 osoitteessa www.otakantaa.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tero Alatalo, metsäsuunnittelija
Espoon kaupungin luonnonhoitoyksikkö
sähköposti tero.alatalo@espoo.fi

Kuvat

Keski-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman alue kartalla.
Keski-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman alue kartalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme