Kiinteistömaailma

Ostajien liikehdintä kertoo: asuntokaupan syvin alho on ohitettu

Jaa
Kiinteistömaailma Pulssi 2.2.2023

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä tammikuussa yhteensä 723 kohdetta. Näistä 470 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 15 uudiskohteiden välitystä ja 238 vuokrakotien välitystä. Määrä jäi selvästi edellisvuoden tammikuusta, jolloin välitettyjen myynti- ja vuokrakohteiden määrä oli yhteensä 1006. ”Tammikuussa niitettiin marras-joulukuussa kylvettyä satoa: kun asuntoesittelyissä ja neuvotteluissa oli silloin hiljaista, ei tammikuulle kirjautunut tavanomaiseen tahtiin kauppoja. Vuoden alusta selvästi vilkastuneet esittelyt ja verkkokatselut alkanevat näkyä kauppakappaleissa helmi-maaliskuussa. Oletettavaa on, että asuntokaupan syvin alho on nyt ohi”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälän mukaan monin paikoin kantautuu viestiä, että ihmisiä on liikkeellä esittelyissä selvästi enemmän ihmisiä kuin loppuvuodesta, ja yksityisesittelyjä varataan enemmän. Verkkokävijöiden määrässä ja kohdeyhteydenotoissa loppuvuoden hiljaisten kuukausien jälkeen palattiin tammikuussa kohti alkusyksyn 2022 tasoja.

”Vaikuttaa siltä, että käänne kiinnostuksessa on selkeästi tapahtunut. Asuntokauppaan voimakkaasti vaikuttaneet inflatoriset tekijät näyttävät rauhoittuvan, eikä korkojenkaan odoteta nousevan kohtuuttomiksi. Se tarjoaa edellytyksiä patoutuneiden tarpeiden purkautumiselle”, Kyhälä sanoo.

Myös maanantaina julkaistu kuluttajien luottamusindikaattori kertoo, että suomalaisilla on nyt asunnonostoaikeita selvästi enemmän kuin loppuvuodesta. Ostoaikeet ovat nyt palanneet koronaa edeltävien vuosien tasolle niiden käytyä loppuvuodesta 2022 alimmalla tasollaan kuuteen vuoteen.

Lisätiedot:

Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070361
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045

Kiinteistömaailman kuvapankkihttps://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman vuosi 2022 ja näkymät keväälle 2023: Kriisivuosi mullisti asuntokaupan – vuokravälitys ja arviointipalvelut kasvoivat poikkeusolojenkin keskellä20.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Kiinteistömaailma-ketjuun ja -konserniin kuuluvat yhtiöt tekivät vuonna 2022 Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa yhteensä 62 miljoonan euron liikevaihdon hoitamalla yhteensä 14 300 välitystoimeksiantoa. Niiden lisäksi Baltiassa tehtiin 19 000 arviointitoimeksiantoa, joiden määrä kasvoi myös Suomessa. Suomen liiketoiminnoissa Kiinteistömaailman välittämien myyntikohteiden määrä ylsi alkuvuonna yli viiden vuoden keskiarvon, mutta asuntomarkkinan merkittävän hiljentymisen myötä asunto- ja kiinteistökaupan loppuvuosi muodostui vaatimattomaksi, ja koko vuoden volyymit jäivät noin viidenneksen viime vuotta pienemmiksi. Vuokravälitysliiketoiminta kuitenkin kasvoi myös Suomessa. Baltiassa Kiinteistömaailman tytäryhtiön Ober-Hausin välitys- ja arviointiliiketoiminta kasvoivat selvästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme