Oulun yliopisto

Osuuskauppa Arina, Kesko ja Oulun yliopisto hakevat yhdessä suunnitteluvarausta Oulun Raksilan alueelle

Jaa

Osuuskauppa Arina ja Kesko haluavat mahdollistaa Oulun kaupungin ja Oulun yliopiston kannalta parhaan vaihtoehdon selvittämisen Raksilan marketalueen suunnittelussa. Oulun yliopisto, Osuuskauppa Arina ja Kesko ovat jättäneet Oulun kaupungille hakemuksen suunnitteluvarauksen myöntämisestä Oulun yliopistolle, millä mahdollistetaan yliopiston liittäminen alueen suunnitteluun. Yhteiseen suunnitteluun varataan aikaa 31.12.2021 saakka.

Suunnittelutyössä määritellään Raksilan alueelle sijoittuvat palvelut, varataan suunnittelualueet sekä suunnitellaan liikenne- ja pysäköintiratkaisut. Suunnittelussa kartoitetaan myös yhteistyömahdollisuudet alueen hiilijalanjäljen minimoimiseksi.

Oulun Raksilan 1970-luvulla rakennettu marketalue on ollut jo pitkään uudistussuunnittelun kohteena ja kaavoitusprosessissa yhteistyössä marketalueen pitkäaikaisten käyttäjien Osuuskauppa Arinan ja Keskon kanssa. Oulun yliopisto on puolestaan 28.4.2020 päättänyt hankesuunnittelun aloittamisesta uuden kampuksen rakentamiseksi Oulun keskustaan. Saavutettavuuden näkökulmasta uuden kampuksen ihanteellisin sijainti on Raksilan alueella, joka sijaitsee ydinkeskustan, rautatieaseman ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä ja lähellä yliopiston Kontinkankaan kampusta ja yliopistosairaalaa sekä PSOASin Välkkylän opiskelijakylää. Yliopiston hallituksen päätöstä edelsivät alustavat keskustelut kaupungin ja kaupan edustajien kanssa.

”Osuuskauppa Arinan tavoitteena on kehittää palveluja pitkäjänteisesti koko laajalla toimialueellaan Pohjois-Suomessa. Raksilan alue on meille Oulussa tärkeä kauppapaikka, ja olemme sitoutuneita kehittämään myös ko. aluetta. Uudella suunnitteluvarauksella tavoitellaan osapuolten yhteistyöllä parasta kokonaisratkaisua”, Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio linjaa.

”Raksilan K-Citymarket on vuosikymmenten ajan ollut Keskolle ja asiakkaillemme merkittävä kauppapaikka. Haluamme olla mukana yhdessä osapuolten kanssa kehittämässä aluetta parhaan ratkaisun saavuttamiseksi”, Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen sanoo.

”Yliopiston suunnitteluvarauksen tavoitteena on rakentaa alueelle vetovoimainen noin 30 000 kerrosneliömetrin laajuinen kampus yhteistyössä Oulun kaupungin ja alueen muiden toimijoiden kanssa. Yliopiston tilatarpeet keskustakampuksella ovat ensisijaisesti oppimisen ja työskentelyn ympäristöjä sekä kokous-, kohtaamis- ja tapahtumatiloja, jotka joustavat tulevaisuuden opiskelun ja työnteon tarpeisiin”, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki sanoo.

Yliopiston tavoitteena on päästä rakentamaan vuosina 2024-2025, jolloin tilat valmistuisivat vuosina 2027-2028. Hankesuunnittelua tehdään yhteistyössä Oulun kaupungin ja alueen toimijoiden kanssa.

Lisätiedot:

Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, puh. 050 539 8807, veli-matti.puutio@sok.fi

Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen, puh. 0500 677 878, jari.k.saarinen@kesko.fi

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki, puh. 0294 484071, jouko.niinimaki@oulu.fi 

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitöstutkimuksen tuloksena syntyi uusi malli terveyspelien kehittämiseen22.9.2020 08:39:08 EESTTiedote

Terveydenhuollon palveluihin tarvitaan uusia digitaalisia työkaluja tukemaan asiakkaita. Terveyspelit voivat tarjota tähän kustannustehokkaita ja asiakasta motivoivia menetelmiä. Tavoitteena terveyteen ja hyvinvointiin liittyvillä hyötypeleillä on innostaa pelaajaa parantamaan omaa psykologista, fyysistä tai sosiaalista hyvinvointiaan. Itsemittaaminen on tutkitusti tehokasta. Terveyspelien kehitysprosessi vaatii monialaista yhteistyötä pelinkehittäjien ja muiden alojen ammattilaisten kesken.

Uusi ultranopea NMR-menetelmä molekyylien vaihdon tutkimiseen18.9.2020 10:15:00 EESTTiedote

Molekyylien vaihto erilaisten fysikaalisten tai kemiallisten ympäristöjen välillä on erittäin merkittävässä roolissa monissa tärkeissä prosesseissa, kuten hengityksessä, proteiinien laskostumisessa, kemiallisissa reaktioissa ja katalyysissä. Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusyksikkö on kehittänyt ultranopean NMR-menetelmän, jolla molekyylien vaihdon havaitsemista voidaan nopeuttaa jopa 10 000-kertaisesti. Menetelmää hyödynnetään ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ilmakehän aerosolien koostumuksen ymmärtämiseen yhteistyössä Oulun yliopiston Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikön kanssa.

Oulun yliopisto avaa viisi uutta kansainvälistä koulutusta: epidemiologiaa, kestävää kemiaa, monialaista business-analytiikkaa ja osaajia ICT-alalle17.9.2020 06:00:00 EESTTiedote

Kansainvälisen koulutustarjonnan kasvattamisen taustalla on erityisosaamisen kysyntä, ja tutkinto-ohjelmia on suunniteltu sidosryhmiä kuunnellen. Uusien koulutusohjelmien tavoitteena on vahvistaa Oulun yliopiston tarjoaman koulutuksen vetovoimaa. Kansainvälisissä tutkinnoissa opetus tapahtuu kokonaan englanniksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme