Osuuskauppa Keskimaa

Osuuskauppa Keskimaa kutsuu lomautettuja työntekijöitään suunnitelmallisesti takaisin töihin – ruokakauppa tarjoaa töitä poikkeuksellisessa tilanteessa

Jaa
Osuuskauppa Keskimaa käynnistää tällä viikolla suunnitelmallisen lomautettavien takaisin töihin kutsumisen. Töiden ja työvuorojen suunnittelua yli toimialarajojen koordinoi Keskimaan oma työvuorosuunnittelun ryhmä. Tavoitteena on tarjota lomautetuille työntekijöille töitä ruokakaupan alalta. Takaisin töihin kutsutaan ensimmäisessä vaiheessa yli 100 työntekijää.
Kuva: Lari Lappalainen
Kuva: Lari Lappalainen

COVID-19-koronaviruspandemia on vaikuttanut vahvasti kaikkiin Osuuskauppa Keskimaan toimialoihin. Ravintoloiden, hotellien, ABC-liikennemyymälöiden sisäkaupan sekä tavaratalokaupan myyntien rajun laskun vuoksi Keskimaalla lomautettiin 23.3.2020 päättyneiden YT-neuvottelujen jälkeen 463 työntekijää.Heidän työllistämiseensä tehtiin suunnitelmia välittömästi, ja nyt Osuuskauppa Keskimaa aloittaa suunnitelmallisen lomautettavien takaisin töihin kutsumisen ruokakaupan tehtäviin.

- Kyseinen epidemia ja Suomen hallituksen määräämät rajoitustoimenpiteet ovat samalla aiheuttaneet sen, että ruokakaupan volyymi ja rooli yhteiskunnassa on entisestään kasvanut. Meillä on kasvava tarve työvoimalle ruokakaupoissa, ja aloitamme suunnitelmallisen lomautuksilta takaisin töihin kutsumisen Keskimaalla. Kutsumme ihmisiä ruokakaupan tehtäviin yli toimialarajojen. Ennakoimme, että lomautusten purut jatkuvat myös tulevina viikkoina, kertoo Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Jo tähän mennessä lomautetuista tai lomautusuhan alla olevista työntekijöistä yli 200 on tehnyt työvuoroja ruokakaupan piirissä. Keskimaa arvioi ensivaiheessa työllistävänsä yli 100 lomautettua työntekijää. Jokaiseen takaisin töihin kutsuttavaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

- Ruokakaupoissa osaavaa henkilökuntaa tarvitaan turvaamaan myymälöiden normaalia toimintaa, mutta myös ruoan verkkokauppaostosten keräilyyn ja asiakaspalveluun. Avaamme tällä viikolla Keskimaan Kauppa-apu-palvelun eli oman ruoan verkkokauppamallin neljässä S-marketissa Jämsässä, Äänekoskella, Keuruulla ja Saarijärvellä. Keskimaan Kauppa-apu-palveluista voi riskiryhmät ostaa joko verkosta tai Keskimaan call centeriin soittamalla, ja esimerkiksi tämän Kauppa-avun pyörittämiseen tarvitaan hyviä tekijöitä, jatkaa Antti Määttä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Lari Lappalainen
Kuva: Lari Lappalainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa
Ahjokatu 7
40320 JYVÄSKYLÄ

010 767 3000http://www.keskimaa.fi

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 632 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on yli 133 000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme lähes 2000 keskisuomalaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme