Škoda Transtech Oy

Otanmäessä valmistetut raitiovaunut tulevat Kruunusilloille, Helsingin kantakaupungin ja Laajasalon välille

Jaa

Škoda Transtech Oy ja Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos (HKL) sopivat 23 ForCity Smart Artic X54 -pikaraitiotievaunun tilaamisesta. Tilaus perustuu aiemman hankinnan optioon. Nyt tilatut vaunut liikennöivät tulevaisuudessa Yliskylän ja Haakoninlahden raitiolinjoilla.

“Kiitämme HKL:ää siitä luottamuksesta, jota he osoittavat toimintaamme kohtaan tekemällä uuden raitiovaunutilauksen Škoda Transtechilta. Olemme ylpeitä tästä markkinoiden kehittyneimmästä pikaraitiotievaunusta, jossa korin moninivelinen rakenne on ensimmäistä kertaa yhdistetty kääntyviin teleihin“, kertoo Škoda Transtechin toimitusjohtaja Juha Vierros.

Pikaraitiotievaunuista on saatu kokemusta jo Tampereella, missä Škoda Transtechin toimittamat ensimmäiset vaunut ovat jo koeliikenteessä. Kruunusiltojen pikaraitiotievaunut ovat valmistuessaan identtisiä Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakentuvan pikaraitiolinja 550 -vaunujen kanssa.

“Artic-tuoteperheen vaunut on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin eli kestämään myös pohjoisten olosuhteiden säätyyppejä ja vaihtelevaprofiilista rataverkkoa. ForCity Smart Artic X54 on moderni pikaraitiotievaunu, jolla voi liikennöidä myös kantakaupungin raitiotiellä“, jatkaa Juha Vierros.

ForCity Smart Artic X54 -pikaraitiovaunua edeltävän X34-mallin raitiovaunuja on tällä hetkellä Helsingissä liikenteessä 70 kappaletta. Pikaraitiotie 550 -linjalle valmistetaan 29 pikaraitiovaunua, joten nyt HKL:n kanssa tehty tilaus kasvattaa Artic-raitiovaunujen kokonaismäärän pääkaupunkiseudulla yhteensä 122 vaunuun. Lisäksi Tampereelle on paraikaa käynnissä 19 vaunun toimitus ja aiemmin Saksan Schöneicheen on toimitettu 3 raitiovaunua.

“Vuodesta 2013 alkaen asteittain käyttöön tulleet Artic-raitiovaunut ovat toimineet HKL:n näkökulmasta hyvin ja myös kaupunkilaiset ovat olleet niihin tyytyväisiä. Kruunusiltojen liikenteeseen ja pikaraitiolinjalle 550 tuleva vaunutyyppi on kantakaupungin Artic-vaunutyypin isoveli ja myös siinä on otettu huomioon juuri meidän rataverkkomme ja ilmastomme haasteet. On lisäksi vaunujen elinkaaren aikaisen käytön kustannustehokkuuden kannalta eduksi, että pikaraitiovaunusarja tämän Kruunusiltojen vaunujen hankinnan myötä muodostuu riittävän suureksi“, toteaa HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

”Olen iloinen, että HKL luottaa Škoda Artic -raitiovaunuihin, jotka on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Paikalliset tilaukset ovat tärkeitä Škoda Transtechin tehtaan toiminnalle Suomessa”, toteaa Zdeněk Majer, Škoda Transtech Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Škoda Transportation Groupin hallituksen jäsen.


Tiedoksi toimittajille

Škoda Transtech

Škoda Transtech on Pohjoismaiden suurin kiskokalustovalmistaja. Yritys on perustettu vuonna 1985. Vuonna 2015 se liittyi osaksi Škoda Transportation Groupia ja vuonna 2018 yrityksen omistus siirtyi kokonaisuudessaan Škoda Transportation Groupille. Škoda Transtechin tehdas sijaitsee Otanmäessä Kainuussa ja yhtiön päätuotteita ovat kaksikerroksiset matkustajavaunut, matalalattiaiset raitiovaunut sekä konepajatuotteet. Tällä hetkellä yritys työllistää yli 650 henkilöä.

www.transtech.fi

LinkedIn

Škoda Transportation

Škoda Transportationin tuotteisiin kuuluvat pääasiassa matalalattiaiset raitiovaunut, sähköveturit, esikaupunkijunat, metrojunat, sähköbussit, johdinautot sekä liikennejärjestelmien ohjaus- ja työntöjärjestelmät. Škoda Transportationilla on useita tytäryhtiöitä Tšekissä, kuten Škoda Electric, Škoda Vagonka ja Pars nova. Sillä on myös muita yrityksiä Saksassa, Suomessa, Unkarissa ja Venäjällä. Škoda Transportation työllistää lähes viisi tuhatta henkilöä yrityksissään Tšekissä. Mittavien tutkimus- ja kehitysinvestointien ansiosta Škoda Transportation voi säännöllisesti tuoda markkinoille uusia moderneja tuotteita, jotka löytävät menestyksekkäästi paikkansa myös ulkomaisilla markkinoilla. Yhtiö on sijoittanut yli 3 miljardia Tšekin korunaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen viimeisten 3 vuoden aikana.

www.skoda.cz/en/

Twitter

LinkedIn

PPF Group

PPF Group sijoittaa useille talouden aloille, kuten pankki- ja rahoituspalveluihin, tietoliikenteeseen, biotekniikkaan, kiinteistöihin ja koneenrakennukseen. PPF Groupin kasvu perustuu perinteisten ja uusien teollisuudenalojen kehittämiseen, modernin infrastruktuurin rakentamiseen, digitaalitalouteen sekä tšekkiläisen osaamisen ja kykyjen yhdistämiseen maailmanlaajuisiin mahdollisuuksiin. PPF Group ulottuu Euroopasta Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan. Konsernin varat ovat yli 44 miljardia euroa ja se työllistää 98 000 henkilöä maailmanlaajuisesti (30.6.2020). PPF maksaa tuloveroja kaikissa 25 maassa, joissa se toimii ja tuottaa voittoa.

www.ppf.eu

Twitter

LinkedIn

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot:

Juha Vierros, toimitusjohtaja
Škoda Transtech
+358 50 394 7687
juha.vierros@transtech.fi

Jan Švehla, viestintäjohtaja
Škoda Transportation
+420 378 182 554
jan.svehla@skoda.cz

Ville Lehmuskoski, toimitusjohtaja
HKL
+358 40 520 6710
ville.lehmuskoski@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Škoda Transtech Oy
Škoda Transtech Oy
Elektroniikkatie 2
90590 Oulu

http://www.transtech.fi/

Škoda Transtech on suomalainen kiskokalustotoimittaja ja konepajatuotteiden sopimusvalmistaja. Kiskokaluston osalta Škoda Transtech on erikoistunut kaksikerroksisten matkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen valmistamiseen. Konepajatuotteiden sopimusvalmistuksessa Transtech keskittyy keskiraskaisiin hitsattuihin metallirakenteisiin sekä niiden pintakäsittelyyn, varustelemiseen ja testaamiseen käyttövalmiiksi tuotteiksi saakka.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Škoda Transtech Oy