Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Ukrainan presidentti Zelenskyin elämäkerran kesäkuussa

Jaa

Otava julkaisee Volodymyr Zelenskyin tuoreen elämäkerran. Teos ilmestyy kesäkuussa 2022.

Uunituoreessa Volodymyr Zelenskyi - Sodan sankari -teoksessa kuvataan Zelenskyin ainutlaatuinen taival suosikkinäyttelijästä presidentiksi ja sodan sankariksi.

Ranskalaiset journalistit Régis Genté ja Stéphane Siohan viimeistelevät parhaillaan kirjaa, jonka keskiössä on helmikuusta lähtien maailmanlaajuisen huomion keskipisteenä loistanut Zelenskyi. Kirja julkaistaan Ranskassa toukokuun lopulla ja sen käännösoikeudet on myyty useille eurooppalaisille kustantajille.

Kun Venäjän joukot vyöryivät 24. helmikuuta 2022 yli Ukrainan rajojen, 44-vuotias Zelenskyi joutui muuntautumaan puolustustaistelun johtajaksi ja käyttämään kaikki kykynsä torjuakseen Vladimir Putinin käynnistämän häikäilemättömän invaasion. Miksi hän ei murtunut hyökkäyksen alettua kuten Putin kuvitteli? Miksi ukrainalaisten puolustustahto pysyi niin lujana? Millaisen pohjan näyttelijän ura loi Zelenskyille poliittisena johtajana? Entä millainen tulevaisuus Ukrainaa odottaa brutaalin sodan jälkeen?

Teoksen kirjoittajat ovat Ukrainaan, Venäjään ja itäiseen Eurooppaan erikoistuneita ranskalaisia toimittajia, jotka ovat seuranneet pitkään Ukrainan ja Venäjän kriisiä sekä Zelenskyin presidenttiyttä. Genté on raportoinut Ukrainan tapahtumista vuosikausia Ranskan arvostetuimmille tiedotusvälineille kuten France 24 -tv-kanavalle ja Le Figarolle. Siohan on asunut Ukrainassa vuodesta 2013 avustaen muun muassa Libération -lehteä. Kiova on ollut hänen asemapaikkanaan on koko sodan ajan.

Kirjan kääntävät ranskasta Jorma Penttinen ja Susanna Tuomi-Giddings.

Lisätiedot ja kirjan pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme