Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee uusintapainoksen Colson Whiteheadin romaanista Balladi John Henrystä

Jaa

Orjuuden ja vapauden ero on hiuksenhieno. Kumpi on sankarillisempaa: kuoleminen työnsä ääreen vai eläminen? Balladi John Henrystä on huippusuositun Colson Whiteheadin ensimmäinen suomennettu romaani, joka on julkaistu alun perin suomeksi vuonna 2002.

John Henry valittiin kilpailemaan koneen kanssa, kun louhintatyömaalle tuotiin ensimmäinen höyryvasara. Väkivahva orja voitti − mutta kuoli yli-inhimilliseen ponnistukseen.

Kun tämän myyttisen hahmon kunniaksi nyt järjestetään John Henry -päivät Virginian takamailla, roskajournalisti J. Sutter lähtee matkaan. Ei kiinnostuksesta saati kunnioituksesta, vaan ylläpidon ja ilmaisen aterian toivossa. Matka on pitempi kuin Sutter luulee, sillä se kulkee mustan amerikkalaisuuden juurille saakka.

Balladi John Henrystä on ilkikurinen, mutta henkevä satiiri, joka asettaa vastakkain sankarin ja luopion sekä menneisyyden ja nykyajan. Se on ensimmäinen Whiteheadilta suomennettu romaani, ja sen on suomentanut Markku Päkkilä. Teos oli Pulitzer-palkintoehdokkaana vuonna 2002.

Colson Whitehead (s. 1969) on moninkertaisesti palkittu newyorkilainen kirjailija, kriitikko ja esseisti ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden kirkkain tähti. Hän kasvoi Manhattanilla ja opiskeli Harvard Collegessa. Hän on opettanut kirjoittamista lukuisissa yliopistoissa Yhdysvalloissa. Whitehead vieraili toukokuussa Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalilla ja sai lukijat liikkeelle: hän signeerasi kirjojaan esiintymisensä jälkeen yli tunnin.

Tiedustelut ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Sähköiset ja painetut arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme