Otto Hietamies voitti nuorten kokkien Suomen mestaruuden 2022
Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailut käytiin viikonloppuna 12.3. Turussa. Chaîne des Rôtisseurs- järjestön kilpailu järjestettiin korikilpailuna, jossa kukin kilpailija sai korin, josta oli 30 minuuttia aikaa suunnitella ja 3,5h valmistella kolmen ruokalajin menu korin raaka-aineista. Kilpailun voittaja Otto Hietamies lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 -kilpailuun Meksikoon.

Vuoden 2022 SM-tittelistä kisasi yhteensä viisi kilpailijaa. Kilpailun voittaja Otto Hietamies työskentelee Lapland Hotels Bulevardi, Ravintola KULTÁ-keittiössä Helsingissä. Kisan kakkoseksi sijoittui Maija Kyyrönen Turusta, Hotel Kakolan Ravintola Rubenista ja kisan kolmossijan otti Jonne Hänninen Tampereelta, Ravintola Göstasta.
”Korona-ajan epävarmuus on siirtänyt ravintola-alalta ammattilaisia muille aloille. Olemme ylpeitä nuorista osaajista, jotka arvostavat alaa ja tahtovat kehittyä ravintoloiden huippuosaajiksi. On hienoa, että kilpailulla voimme nostaa nuorten kokkien kädentaitoja ja luovuutta esille”, toteaa Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Kilpailun raaka-aineet korissa olivat punakampela, karitsan paahtopaisti, vasikan kateenkorva, punaherukka ja valkosuklaa. Kilpailussa arvioitiin edellisvuosien tapaan sekä keittiötyöskentelyä, että valmistettujen annosten makua.
” Vuoden 2022 kilpailuannokset olivat teknisesti ja maullisesti korkeatasoisia sekä toivat esille huolellista valmistautumista. Raaka-aineiden kunnioitus sekä puhtaat maut nousivat kilpailussa Otto Hietamiehen eduksi ja menestyksen varmistamiseksi. Voittajan keittiötyöskentely oli ammattimaista ja rauhallisesta kovasta aikataulupaineesta huolimatta. ”, toteaa kilpailun johtaja Conseiller Culinaire Esa Koppelo.
”Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymän tiloissa käyty Chaîne Des Rôtisseurs nuorikokkikilpailu oli korkeatasoinen ja taidokkaiden nuorten alle 27-vuotiaiden kisa. Kilpailun henki oli ystävällinen ja kilpakumppanit huomioon ottava. Vieras keittiö, kun kuitenkin on myös haastava hallittava.”, kommentoi Turun voutikunnan puolesta kilpailun järjestelyjen johtaja Vice-Conseiller Culinaire Kai Järnström.
Vuosittain järjestettävän Nuorten kokkien kilpailun tavoitteena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan. Kilpailu tukee pyrkimystä vaalia ja ylläpitää oman kansallisen keittiömme perinteitä. Kansainvälisissä kilpailuissa suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden kahdesti. Vuonna 2005 Arto Rastas ja 2009 Lasse Koistinen. Viimeisin mitali on vuodelta 2018 jolloin Emmiina Lehtonen toi kotiin MM-pronssia. Nuorten kokkien maailmanmestaruuskisoja on käyty vuodesta 1977 lähtien.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Esa KoppeloConseiller Culinaire
Nuorten Kokkien kilpailun johtaja
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs-kilpi on myönnetty kahdelle tasokkaalle ruokakaupalle10.6.2022 09:31:51 EEST | Uutinen
Chaîne des Rôtisseurs -kilpi on tunnettu tasokkaiden ravintoloiden saamasta tunnuksesta. Kevään ja alkukesän aikana kilpi on myönnetty kahdelle hyvin korkeatasoiselle herkkuruokamyymälälle, joiden tuotevalikoima, raaka-aineiden ja henkilökunnan palvelun taso tekee kaupasta käynnistä gastronomiselle kuluttajalle elämyksen. K-Citymarket Pirkkala, Pirkkala ja K-Supermarket Tapiola, Espoo
K-Supermarket Tapiolalle Chaîne des Rôtisseurs-kilpitunnustus12.4.2022 08:35:06 EEST | Uutinen
Espoon Tapiolassa Kauppakeskus Ainoassa sijaitsevalle K-Supermarket Tapiolalle myönnetään ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta arvostettu Chaîne des Rôtisseurs-kilpi tänään tiistaina 12.4.2022.
Arvostettu Chaîne des Rôtisseurs-kilpi myönnettiin maaliskuussa kolmelle ravintolalle25.3.2022 16:00:56 EET | Uutinen
Pitkään jatkuneiden pandemiarajoitusten jälkeen on jälleen voitu nostaa korkeatasoisia ravintoloita Suomessa esille ja kolme upeaa ravintola on saanut kuluneen kuukauden aikana kansainvälisesti arvostetun Chaîne des Rôtisseurs-kilven: OOBU (Turku), Arctic Light (Rovanimei) ja Kultá Kitchen & Bar (Helsinki)
Alexanderplatsille arvostettu Chaîne de Rôtisseurs -kilpi: ”Korkea laatu ei synny ilman osaavaa henkilökuntaa”13.8.2021 15:33:00 EEST | Uutinen
Helsinkiläiselle ravintola Alexanderplatsille on myönnetty Chaîne de Rôtisseurs Finlande -yhdistyksen kilpi merkiksi ravintolan korkeasta tasosta. Tätä arvostettua tunnustusta juhli tuvantäysi joukko ruokaa rakastavia harrastajia ja ammattilaisia elokuun alussa.
Vilja Valliranta nappasi voiton nuorten kokkien SM-kilpailuissa15.5.2021 15:16:32 EEST | Uutinen
Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Jyväskylässä nuoret keittiöalan ammattilaiset ottivat mittaa toisistaan valmistamalla kolmen ruokalajin menun. Kilpailun voittaja Vilja Valliranta lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa 2021 maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Ranskan Pariisin Cordon Bleu -koulussa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme