Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Oulu kiihtymisvaiheessa, rajoituksia ei voida purkaa

Jaa

Tartuntamäärät Oulun kaupungissa ovat lähteneet kasvuun viikon aikana, ja epidemiatilanteessa on Oulun osalta siirrytty kiihtymisvaiheeseen. Muilta osin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue sen sijaan on yhä epidemian perustasolla. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei purkanut kokouksessaan rajoituksia ja suosituksia.

Sairaanhoitopiirin alueella on ilmennyt kahden viimeisen viikon kuluessa yhteensä 129 koronatartuntaa. Uusia tapauksia on tullut pääasiassa Oulun kaupungissa. Kaupungin osalta on siirrytty kiihtymisvaiheeseen. Viime viikolla tapauksia oli yhteensä 73, kun vastaava luku edeltävällä viikolla oli 55. Uudet tartunnat liittyvät pääasiassa muutamaan tunnistettuun tartuntaketjuun. Tartuntalähteet on pystytty edelleen selvittämään hyvin.

”Suositusten ja rajoitusten purkua katsotaan uudelleen toukokuun ensimmäisellä viikolla, kun nähdään, miten tautitilanne maakunnan keskuskaupungissa ja sairaanhoitopiirin muissa kunnissa etenee”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo.

Vaikka tilanne Oulussa on huonontunut, alueellinen tilanne kokonaisuudessaan näyttää menevän parempaan suuntaan. Rokotukset etenevät hyvin: yli 70-vuotiaista yli 80 prosenttia on jo rokotettu ja yli 65-vuotiaistakin ensimmäisen rokotuksen on saanut yli 60 prosenttia. Sairaanhoitopiirin alueella paljon kuntia, joissa tapauksia ei ole ollut lähiviikkoina lainkaan.

”Viikon päästä voi olla jo mahdollista avata liikuntapaikkoja ja lieventää kokoontumisrajoituksia”, Korpelainen uskoo.

Katso suositukset: oyskorona.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme