Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry

Oulun kaupunki maksaa palomiehille varallaolosta miljoonakorvaukset

Jaa
Työtuomioistuin vahvisti joulukuussa sovinnon 17:ää Suomen pelastusalan ammattilaiset SPALin jäsentä koskevassa varallaoloasiassa. Työtuomioistuimen aikaisemmin antaman välituomion mukaan pelastusalan ammattilaisten vuosina 2012–2015 tekemä yksikönjohtajan varallaolo oli kokonaan työaikaa.

SPAL vaati, että Oulun kaupunki maksaa takautuvat palkkasaatavat virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti. Nyt laaditussa sopimuksessa työtuomioistuin päätti, että kaupunki joutuu maksamaan korvauksia yhteensä yli kaksi miljoonaa euroa vuosilta 2012–2015.

Varallaoloa ei aiemmin katsottu työajaksi, mutta viiden minuutin valmiusaika aiheutti jatkuvan sidonnaisuuden työhön myös varallaoloajalla. SPAL on edellyttänyt, että varallaolo luetaan kokonaisuudessaan työajaksi.

Korkein oikeus ratkaisi SPALin Varsinais-Suomessa asuvan jäsenen kanteen tämän hyväksi vuonna 2015. Tämän jälkeen SPAL kartoitti jäsentensä halukkuutta varallaolon palkkasaatavien vaatimuksille. SPAL esitti työnantajille palkkavaatimusten sopimista, mutta kaupungit eivät olleet tähän halukkaita, joten liitto vei jäsentensä vaatimukset työtuomioistuimen käsiteltäväksi.

Oulun lisäksi SPALin jäseniä koskevia varallaolokanteita on ollut työtuomioistuimen käsittelyssä Turusta, Mikkelistä, Tampereelta, Joensuusta, Kuopiosta, Ylivieskasta ja Jyväskylästä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry
Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry
Vernissakatu 6
01300 Vantaa

(09) 867 8880http://www.spal.fi

Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL on Suomen suurin pelastushenkilöstön ammattiliitto. Liitto ajaa ja valvoo pelastus-, ensihoito- ja hätäkeskusammattilaisten etuja ja oikeuksia sekä edistää heidän hyvinvointiaan työelämässä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen pelastusalan ammattilaiset SPAL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme