SDP

Oulun piirin SDP: Lapsena koettu köyhyys voi vaikuttaa koko elämään

Jaa

Oulun piirin sosialidemokraatit ovat huolissaan lapsiperheköyhyydestä. Sosialidemokraatit myös muistuttavat, ettei ihmisten oikeus ruokaan saa olla hyväntekeväisyyden varassa.

Joulua on jälleen juhlittu monissa kodeissa hyvästä ruoasta nauttien ja lahjoja jakaen. Oulun sosialidemokraattinen piiri ry muistuttaa kuitenkin, ettei kaikissa lapsiperheissä ole joulunakaan varaa ylimääräisiin menoihin.

Lapsiperheköyhyys on suuri ongelma, sillä reilusti yli 100 000 suomalaista lasta tai nuorta elää köyhyydessä. Tilastojen mukaan heikosta taloudellisesta tilanteesta kärsivät etenkin yksinhuoltajaperheet. Näissä perheissä arjen vastuuta on kantamassa vain yksi aikuinen, joten lisänä oleva huoli esimerkiksi ruoan riittävyydestä kuormittaa heitä kohtuuttomasti.  

Poliittisilla päätöksillä voidaan vaikuttaa suoraan köyhyyteen. Lisäksi on ensiarvoisen tärkeää vaikuttaa siihen, ettei lapsena koettu vähävaraisuus vaikuta ihmisen koko loppuelämään. Oulun piirin sosialidemokraatit ovat pahoillaan siitä, että hallituksen viimeaikaiset toimet vaikuttavat juuri päinvastoin. Resursseja on leikattu lapsilta ja nuorilta, millä voi olla suuria vaikutuksia heidän tulevaisuuteensa.  

Esimerkeiksi Oulun piirin sosialidemokraatit mainitsevat toiselle asteelle suunnatut leikkaukset ja subjektiivisen päivähoidon rajaamisen. Ne vaikuttavat suoraan siihen, että lasten ja nuorten elämässä olevien aikuisten määrä vähenee. Tästä kärsivät juuri he, jotka kaipaisivat eniten perheen ulkopuolista tukea elämäänsä.

Toisella asteella olevien nuorten täytyy ottaa yhä suurempi vastuu omasta opiskelustaan, koska tukea antavien aikuisten määrää on vähennetty. Kun lisäksi oppimateriaalit ovat niin kalliita, ettei kaikilla perheillä ole varaa niitä hankkia, on koulutuksen ulkopuolelle jäämisen vaara suuri. Ilman koulutusta jäävän nuoren tulevaisuuden näkymät ovat todella haastavat, joten toisen asteen koulutuksesta on tehtävä maksutonta.

Joulu ja uusi vuosi ovat ilon ja antamisen yhteisöllisiä juhlia. Tämä näkyy myös erilaisina hyväntekeväisyyskampanjoina, joihin useat ihmiset osallistuvat lahjoittamalla rahaa tai tavaroita. Hyväntekeväisyysjärjestöjen tekemä työ on tärkeää. Oulun piirin sosialidemokraatit muistuttavat kuitenkin, ettei ihmisten päivittäinen ruoka tai lapsen mahdollisuus hyvään tulevaisuuteen voi olla muiden hyväntahtoisuudesta kiinni. Tarvitaan poliittisia päätöksiä köyhyyden kitkemiseksi.    

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme