SDP

Oulun SDP-piiri: EU-vaaleissa SDP:llä ei ole hämääviä tuplaehdokkaita

Jaa

Oulun piirin sosialidemokraatit harmittelevat piirikokouksen kannanotossaan ehdokkaita, joilla ei ole aikomustakaan ottaa paikkaa vastaan.

Sosialidemokraatit lähtevät tiukan kisan jälkeen eduskuntavaalien voittajina ja suurimpana puolueena eurovaaleihin. Samaan aikaan eurovaalikampanjoinnin kanssa käydään hallitusneuvotteluja, ja samoja teemoja on esillä molemmissa: SDP haluaa tehdä tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa ja huolehtia että huomenna on paremmin kuin tänään. Hyvä esimerkki tulevaisuuteen katsovasta aktiivisuudesta on Iin kunta, joka on ollut otsikoissa maailmanlaajuisesti järjestelmällisen ilmastotyönsä ja muun muassa uusiutuviin energialähteisiin panostamisen ansiosta.

Euroopan parlamenttiin tarvitaan tätä samaa eteenpäin katsovaa asennetta. Sitä Oulun piiristä tarjoaa eurovaaliehdokkaaksi nimetty Tiina Heikkinen. Kajaanilainen Heikkinen näkee EU:n ennen kaikkea mahdollisuutena yhteistyöhön ja haluaa korostaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja yhteisiä pelisääntöjä työelämään. ”EU on tavallisille kansalaisille ja työntekijöille mahdollisuus, kunhan ihmiset vain käyttävät ääntään," Heikkinen toteaa.

Aktiivisen poliitikon uransa jättävä Liisa Jaakonsaari korosti poliittisessa puheessaan Oulun piirikokouksessa eurovaalien merkitystä. Eurooppa voi olla vastavoima suurvaltojen itsekkyydelle ja edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Suuri osa suomalaisesta lainsäädännöstä on sidoksissa Euroopan Unionissa tehtyisin päätöksiin. Eurovaalit pitäisi siksi ottaa vakavasti, eikä hämmentää äänestäjiä ehdokkailla, joilla ei ole aikomustakaan ottaa mahdollista europarlamentin paikkaa vastaan. Piirikokouksen osallistujat ovat tyytyväisiä, ettei Sdp:llä ole hämääviä tuplaehdokkaita listoillaan.

Yhteyshenkilöt

Sanna Husa
toiminnanjohtaja
Oulun Sosialidemokraattinen piiri ry
p. 050 5927 444
sanna.husa@sdp.fi

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme