Oulun yliopisto

Oulun yliopisto avaa viisi uutta kansainvälistä koulutusta: epidemiologiaa, kestävää kemiaa, monialaista business-analytiikkaa ja osaajia ICT-alalle

Jaa

Kansainvälisen koulutustarjonnan kasvattamisen taustalla on erityisosaamisen kysyntä, ja tutkinto-ohjelmia on suunniteltu sidosryhmiä kuunnellen. Uusien koulutusohjelmien tavoitteena on vahvistaa Oulun yliopiston tarjoaman koulutuksen vetovoimaa. Kansainvälisissä tutkinnoissa opetus tapahtuu kokonaan englanniksi.

Uusien kansainvälisten tutkinto-ohjelmien ensimmäiset opiskelijat aloittavat opintonsa syksyllä 2021. Englanninkielisyys on valttikortti ja valmistaa opiskelijoita arkeen aloilla, joilla työkieli on englanti, myös Suomessa. Koulutukset ovat pääasiassa kaksivuotisia maisteritutkinto-ohjelmia eli opiskelijoilla on jo taustallaan kandidaattitason opinnot. Opiskelijarekrytointia painotetaan kotimaisten opiskelijoiden lisäksi kansainvälisiin opiskelijoihin. Hakuaika kansainvälisiin koulutuksiin alkaa jo tammikuussa.

”Uusien tutkinto-ohjelmien suunnittelua ovat ohjanneet eri alojen työvoimatarve ja Oulun yliopiston profiloituminen. Kansainväliset, monialaiset tutkinto-ohjelmat tuottavat osaajia Oulun alueen yrityksiin ja elinkeinoelämän palvelukseen. Uskon osaamisen kysynnän yhä kasvavan ja laajentuvan muuallekin”, sanoo Oulun yliopiston koulutusvararehtori Tapio Koivu.

Uusia tutkintoja suunniteltu sidosryhmien kanssa

Digitalization, Computing and Electronics (Dice) -tutkinto-ohjelma tuottaa IT-alan osaajia työvoimapula-aloille sekä tutkimuslaitosten palvelukseen. Tarjolla on maisterivaiheen ohella myös kandidaattiopinnot, mikä voi sitouttaa opiskelijat vahvemmin Ouluun ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden hakijoille, joilla on jokin muu kuin suomenkielinen toisen asteen tutkinto. Dice-tutkinnon suorittaminen tuottaa laaja-alaista ICT-alan osaamista. Kolme eri hakukohdetta tarkentavat osaamisen elektroniikkaan, tietotekniikkaan, kuten tekoälyyn, sekä tietojenkäsittelytieteeseen, kuten tietojärjestelmiin ja ohjelmistotuotantoon. Myös Electronics-koulutusohjelma tukeutuu tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan vahvuuksiin.

Business Analytics on tieteidenvälinen maisteriohjelma, jonka tuottamalle uudelle, monialaiselle data-analytiikka-osaamiselle on kasvava tarve yhteiskunnassa ja elinkeinoelämässä. Koulutusohjelma eroaa alan muusta kansainvälisestä koulutustarjonnasta ja yhdistää Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan vahvuuksia. Business Analytics -koulutusta suunniteltiin sidosryhmiä kuunnellen.

”Keskusteluissa todettiin, että liiketoiminnassa kerätyn datan tehokas hyödyntäminen on elinkeinoelämän yksi keskeisimmistä haasteista. Uuden osaamisyhdistelmän odotetaan synnyttävän kaivattua kompetenssia tilanteeseen, jossa kerättyä dataa kyllä on, mutta osaaminen sen hyödyntämisessä yhteiskunnallisesti ja kaupallisesti on vielä kehitysasteella. Tulevaisuudessa nopeus sekä massatiedon että hyvin hiljaistenkin signaalien analytiikassa nousee yritysten ja organisaatioiden kilpailutekijäksi – ja luo opiskelijoillemme hyvät uranäkymät”, kertoo koulutuksen suunnittelua koordinoinut Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun professori Veikko Seppänen.

Epidemiology and Biomedical Data Science -maisterikoulutuksen sisällöt ovat erittäin ajankohtaisia maailmanlaajuisen koronaepidemian vuoksi. Koulutus sijoittuu terveystieteisiin ja vahvistaa Oulun yliopiston elinikäinen terveys -fokusaluetta. Opintoihin on mahdollista hakea eri osaamistaustoilla, kuten lääkärin koulutuksella.

Chemistry of Sustainable Processes and Materials -tutkinto-ohjelma kouluttaa kemian osaajia kehittämään kestävän kehityksen mukaisia uusia tuotteita, materiaaleja ja menetelmiä. Tutkinto-ohjelma korvaa suomenkielisen kemian maisteriohjelman.

Täysin englanninkielisten kansainvälisten tutkinto-ohjelmien määrä kasvaa uusien koulutusten myötä Oulun yliopistossa 23:een.

Lisätietoja:

Oulun yliopiston koulutusvararehtori Tapio Koivu, tapio.koivu@oulu.fi, puh. 050 516 0664

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun professori Veikko Seppänen, veikko.seppanen@oulu.fi, puh. 040 156 2805

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uusi ultranopea NMR-menetelmä molekyylien vaihdon tutkimiseen18.9.2020 10:15:00 EESTTiedote

Molekyylien vaihto erilaisten fysikaalisten tai kemiallisten ympäristöjen välillä on erittäin merkittävässä roolissa monissa tärkeissä prosesseissa, kuten hengityksessä, proteiinien laskostumisessa, kemiallisissa reaktioissa ja katalyysissä. Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusyksikkö on kehittänyt ultranopean NMR-menetelmän, jolla molekyylien vaihdon havaitsemista voidaan nopeuttaa jopa 10 000-kertaisesti. Menetelmää hyödynnetään ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ilmakehän aerosolien koostumuksen ymmärtämiseen yhteistyössä Oulun yliopiston Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikön kanssa.

Metsäsertifiointia tiukennettava pienvesien suojelun tehostamiseksi11.9.2020 12:50:00 EESTTiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan valtaosaan Suomen talousmetsistä sovellettu PEFC-sertifikaatti on suojavyöhykkeen leveyden suhteen riittämätön eikä tarjoa suojaa metsäpuroille avohakkuiden vaikutuksilta. PEFC-sertifikaatin mukaisesti suojelluissa puroissa ympäristöolot poikkesivat metsätalouden toimenpiteiden ulkopuolelle jääneistä vertailupuroista ja johtivat puroeliöstön monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Teknologiayliopisto Taipei Tech myönsi professori Heli Jantuselle Yushan-palkinnon10.9.2020 06:57:05 EESTTiedote

Taiwanin Opetusministeriö on myöntänyt Yushan-palkinnon (Scholar) Oulun yliopiston mikroelektroniikan tutkimusyksikön johtajalle professori Heli Jantuselle. Hänet tunnetaan kansainvälisesti pioneerityöstään keraamisen elektroniikan parissa. Hän keskittyy elektroniikan valmistusmenetelmiin sekä uusien radiotaajuus- ja anturisovelluksien ja elektroniikan sovelluksien kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme