Oulun yliopisto

Oulun yliopisto menestyi tieteenalakohtaisessa Shanghai-vertailussa

Jaa

Oulun yliopisto sijoittuu peräti 18 tieteenalalla maailman 500 parhaan yliopiston joukkoon. Tämä ilmenee Shanghain Jiao Tong -yliopiston laatimasta alakohtaisesta Academic Ranking of World Universities (ARWU) -vertailusta.

Tietoliikennetekniikassa Oulun yliopisto sijoittuu maailman 75 yliopiston kärkeen. Nousua vuodesta 2019 on kolmella alalla: kasvatustieteissä, sähkötekniikassa ja geotieteissä.

Kaivos- ja rikastustekniikassa Oulun yliopisto on listalla ensimmäistä kertaa. Tämä on hieno saavutus alalle, joka on Oulun yliopistossa uusi.

Yhteensä kuudella alalla Oulun yliopisto on kahden parhaan yliopiston joukossa Suomessa.

Kussakin alakohtaisessa vertailussa on tarkasteltu 100–500:a parasta yliopistoa maailmassa, alan koosta riippuen.

Sijoitukset aloille lasketaan etenkin tieteellisestä julkaisutoiminnasta ja merkittävimmistä tieteellisistä palkinnoista.

Maailmassa on yli 15 000 yliopistoa.

Parhaat sijoituksemme ovat

51–75:

Telecommunication Engineering

76–100:

Education*

Mining & Mineral Engineering**

101–150:

Dentistry and Oral Sciences

Hospitality & Tourism Management

Electrical & Electronic Engineering*

151–200:

Biological Sciences

Computer Science & Engineering

Metallurgical Engineering

201–300:

Nursing

Ecology

301–400:

Clinical Medicine

Public Health

Medical Technology

Earth Sciences*

Atmospheric Science

401–500:

Human Biological Sciences

Chemical Engineering

* Parannus viime vuoteen nähden

** Uusi sijoitus

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uusi ultranopea NMR-menetelmä molekyylien vaihdon tutkimiseen18.9.2020 10:15:00 EESTTiedote

Molekyylien vaihto erilaisten fysikaalisten tai kemiallisten ympäristöjen välillä on erittäin merkittävässä roolissa monissa tärkeissä prosesseissa, kuten hengityksessä, proteiinien laskostumisessa, kemiallisissa reaktioissa ja katalyysissä. Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusyksikkö on kehittänyt ultranopean NMR-menetelmän, jolla molekyylien vaihdon havaitsemista voidaan nopeuttaa jopa 10 000-kertaisesti. Menetelmää hyödynnetään ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ilmakehän aerosolien koostumuksen ymmärtämiseen yhteistyössä Oulun yliopiston Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikön kanssa.

Oulun yliopisto avaa viisi uutta kansainvälistä koulutusta: epidemiologiaa, kestävää kemiaa, monialaista business-analytiikkaa ja osaajia ICT-alalle17.9.2020 06:00:00 EESTTiedote

Kansainvälisen koulutustarjonnan kasvattamisen taustalla on erityisosaamisen kysyntä, ja tutkinto-ohjelmia on suunniteltu sidosryhmiä kuunnellen. Uusien koulutusohjelmien tavoitteena on vahvistaa Oulun yliopiston tarjoaman koulutuksen vetovoimaa. Kansainvälisissä tutkinnoissa opetus tapahtuu kokonaan englanniksi.

Metsäsertifiointia tiukennettava pienvesien suojelun tehostamiseksi11.9.2020 12:50:00 EESTTiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan valtaosaan Suomen talousmetsistä sovellettu PEFC-sertifikaatti on suojavyöhykkeen leveyden suhteen riittämätön eikä tarjoa suojaa metsäpuroille avohakkuiden vaikutuksilta. PEFC-sertifikaatin mukaisesti suojelluissa puroissa ympäristöolot poikkesivat metsätalouden toimenpiteiden ulkopuolelle jääneistä vertailupuroista ja johtivat puroeliöstön monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme