Oulun yliopisto

Oulun yliopisto menestyi tieteenalakohtaisessa Shanghai-vertailussa

Jaa

Oulun yliopisto sijoittuu peräti 18 tieteenalalla maailman 500 parhaan yliopiston joukkoon. Tämä ilmenee Shanghain Jiao Tong -yliopiston laatimasta alakohtaisesta Academic Ranking of World Universities (ARWU) -vertailusta.

Tietoliikennetekniikassa Oulun yliopisto sijoittuu maailman 75 yliopiston kärkeen. Nousua vuodesta 2019 on kolmella alalla: kasvatustieteissä, sähkötekniikassa ja geotieteissä.

Kaivos- ja rikastustekniikassa Oulun yliopisto on listalla ensimmäistä kertaa. Tämä on hieno saavutus alalle, joka on Oulun yliopistossa uusi.

Yhteensä kuudella alalla Oulun yliopisto on kahden parhaan yliopiston joukossa Suomessa.

Kussakin alakohtaisessa vertailussa on tarkasteltu 100–500:a parasta yliopistoa maailmassa, alan koosta riippuen.

Sijoitukset aloille lasketaan etenkin tieteellisestä julkaisutoiminnasta ja merkittävimmistä tieteellisistä palkinnoista.

Maailmassa on yli 15 000 yliopistoa.

Parhaat sijoituksemme ovat

51–75:

Telecommunication Engineering

76–100:

Education*

Mining & Mineral Engineering**

101–150:

Dentistry and Oral Sciences

Hospitality & Tourism Management

Electrical & Electronic Engineering*

151–200:

Biological Sciences

Computer Science & Engineering

Metallurgical Engineering

201–300:

Nursing

Ecology

301–400:

Clinical Medicine

Public Health

Medical Technology

Earth Sciences*

Atmospheric Science

401–500:

Human Biological Sciences

Chemical Engineering

* Parannus viime vuoteen nähden

** Uusi sijoitus

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitöstutkimuksen tuloksena syntyi uusi malli terveyspelien kehittämiseen22.9.2020 08:39:08 EESTTiedote

Terveydenhuollon palveluihin tarvitaan uusia digitaalisia työkaluja tukemaan asiakkaita. Terveyspelit voivat tarjota tähän kustannustehokkaita ja asiakasta motivoivia menetelmiä. Tavoitteena terveyteen ja hyvinvointiin liittyvillä hyötypeleillä on innostaa pelaajaa parantamaan omaa psykologista, fyysistä tai sosiaalista hyvinvointiaan. Itsemittaaminen on tutkitusti tehokasta. Terveyspelien kehitysprosessi vaatii monialaista yhteistyötä pelinkehittäjien ja muiden alojen ammattilaisten kesken.

Uusi ultranopea NMR-menetelmä molekyylien vaihdon tutkimiseen18.9.2020 10:15:00 EESTTiedote

Molekyylien vaihto erilaisten fysikaalisten tai kemiallisten ympäristöjen välillä on erittäin merkittävässä roolissa monissa tärkeissä prosesseissa, kuten hengityksessä, proteiinien laskostumisessa, kemiallisissa reaktioissa ja katalyysissä. Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusyksikkö on kehittänyt ultranopean NMR-menetelmän, jolla molekyylien vaihdon havaitsemista voidaan nopeuttaa jopa 10 000-kertaisesti. Menetelmää hyödynnetään ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ilmakehän aerosolien koostumuksen ymmärtämiseen yhteistyössä Oulun yliopiston Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikön kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme