Y-Säätiö

Oulunkylän Viisaan liikkumisen korttelin rakentaminen on alkanut

Jaa

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa kortteliin 82 ARA-vuokra-asuntoa. Tontilla sijaitsi aiemmin VR:n omistama kerrostalokortteli. Tulevat asukkaat voivat asua helposti ilman omaa autoa, sillä kortteli sijaitsee juna-aseman ja Raide-Jokerin solmukohdassa.

Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan Maaherrantielle vuoden 2022 lopussa. Havainnekuva Jaakkola Arkkitehdit.
Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan Maaherrantielle vuoden 2022 lopussa. Havainnekuva Jaakkola Arkkitehdit.

Y-Säätiön omistama M2-Kodit ja SATO ostivat vuonna 2019 VR Groupilta tontin, jolle on kaavoitettu vapaarahoitteisia vuokra- ja omistusasuntoja, valtion tukemia vuokra-asuntoja sekä välimuodon asuntotuotantoa. Yhteensä Pohjois-Helsingissä sijaitsevaan kortteliin valmistuu yli 500 asuntoa.

Korttelin valtion tukemista vuokra-asunnoista vastaa Y-Säätiö-konserniin kuuluva M2-Kodit. Osoitteeseen Maaherrantie 30 rakentuu 82 erikokoista ARA-vuokra-asuntoa, joiden rakentaminen on nyt alkanut.

Kaikki M2-Kotien rakentamat uudiskohteet ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi niiden asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.  

M2-Kotien asunnot mahdollistavat kohtuuhintaisen vuokra-asumisen erinomaisella sijainnilla

Maaherrantielle valmistuvat vuokra-asunnot ovat vastaus pääkaupunkiseudun kasvavaan asuntopulaan.

Alueen kaavoituksen tärkein lähtökohta on toimivat julkiset liikenneyhteydet. Tästä juontaa alueen nimi Viisaan liikkumisen kortteli. Asuntojen lähettyvillä on sekä juna-asema että poikittaislinja Raide-Jokerin pysäkki.

“Maaherrantie 30 on esimerkki toimivasta kaupunkiasumisesta, jossa auton omistaminen ei ole lainkaan välttämätöntä. Erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien lisäksi asukkailla on mahdollisuus myös talon yhteiskäyttöautoihin, joita he voivat vuokrata käyttöönsä”, kertoo Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Korttelin arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2022

Alueen kaavasuunnitelmat on laatinut SATO yhdessä kaavoituksen pohjaksi järjestetyn arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtitoimisto Huuhtanen HMV Oy:n kanssa. M2-Kotien kerrostalon on suunnitellut Jaakkola Arkkitehdit. Pääurakoitsijana toimii SSA Project Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Kampman, rakennuttamisjohtaja, Y-Säätiö
puh. 020 7020 211
pekka.kampman@ysaatio.fi

Kuvat

Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan Maaherrantielle vuoden 2022 lopussa. Havainnekuva Jaakkola Arkkitehdit.
Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan Maaherrantielle vuoden 2022 lopussa. Havainnekuva Jaakkola Arkkitehdit.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A, 8. krs / PL 322
00531 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa. Y-Säätiö on yleishyödyllinen, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Y-Säätiö-konsernilla on yli 17 000 asuntoa yli 50 paikkakunnalla. M2-Kodit on osa konsernia. ysaatio.fi / m2kodit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Kuntavaaleissa päätetään, onko kunnissa asunnottomuutta2.3.2021 10:34:10 EET | Tiedote

Kuntapäättäjät vaikuttavat päätöksillään suoraan siihen, miten kunnissa poistetaan asunnottomuutta, muistuttaa asunnottomuustoimija Y-Säätiö. Kunnissa on huolehdittava, että tontteja varataan erityisryhmien asumiseen. Avainasemassa ovat myös palveluiden kilpailutukset. Niissä määritellään, noudatetaanko kunnassa Asunto ensin -mallia, joka on todettu asunnottomuuden hoidossa erittäin toimivaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme