OX2

OX2 ostaa YIT:ltä Suomen suurimman tuulivoimahankkeen

Jaa

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja rakennusyhtiö YIT ovat sopineet Suomen suurimman tuulivoimahankkeen toteuttamisesta Lestijärvelle. Nyt vahvistuneessa kaupassa OX2 ostaa YIT:ltä hankeoikeudet 72 tuulivoimalan rakennuttamisesta.

Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2 mediapankki
Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2 mediapankki

Lestijärven tuulipuiston kokonaisteho tulee olemaan noin 400 megawattia ja voimaloiden kokonaiskorkeus enintään 240 metriä. Tuulipuiston rakennustyöt on määrä aloittaa vuoden sisällä ja se toteutetaan markkinaehtoisesti, ilman valtion tukea. Valmistuttuaan tuulipuiston vuosittainen energiantuotanto on noin 1,4 terawattituntia, joka vastaa noin kahta prosenttia koko Suomen sähköntuotannosta.

”Suurin hyöty uusiutuvan energian hankkeista saadaan silloin, kun niitä toteutetaan isossa mittakaavassa. Suomen suurimman tuulivoimahankkeen rinnalla rakennamme 1 300 megawatin sähkönsiirtolinjan ja voimme siten tarjota lähelle rakentuvan Halsuan tuulivoimahankkeen kanssa talousalueen yrityksille runsaasti työmahdollisuuksia", sanoo OX2:n maajohtaja Teemu Loikkanen.

”Kunnan kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että hanke siirtyy osaaviin käsiin ja sen toteutuminen varmistuu. Tuulipuisto tuottaa kunnalle kiinteistöveroa vuosittain noin 2,5 miljoonaa euroa, eli noin 3 500 euroa jokaista kuntalaista kohden. Sen avulla turvaamme uuden koulun rahoituksen ja saamme pääomia kunnan kehittämiseksi sekä hyvinvoinnin ylläpitämiseksi”, toteaa Lestijärven kunnanjohtaja Esko Ahonen.

Lestijärven tuulivoimahankkeen kaavoitus ja rakennusluvat ovat lainvoimaiset. Hankkeeseen kuuluu 72 tuulivoimalan lisäksi uuden sähköaseman ja 55 kilometrin mittaisen, 400 kilovoltin voimajohdon rakentaminen sähkönsiirtoa varten. Voimajohto rakennetaan Lestijärveltä Alajärvelle.

Ennen Lestijärven tuulivoimahanketta OX2 on toteuttanut Suomeen 14 tuulipuistoa, joiden yhteisteho on yli 530 megawattia. OX2 on Euroopan suurin maatuulivoiman rakentaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maajohtaja Teemu Loikkanen, OX2 Suomi, p. 050 373 6243, teemu.loikkanen@ox2.com

Kunnanjohtaja Esko Ahonen, Lestijärvi, p. 050 3823 201, esko.ahonen@lestijarvi.fi

Kuvat

Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2 mediapankki
Kuvassa OX2:n rakennuttama ja hallinnoima Jouttikallion tuulipuisto. Kuva: OX2 mediapankki
Lataa
OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen, Kuva: Mirkku Merimaa
OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen, Kuva: Mirkku Merimaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Lapinlahdenkatu 1 C
00180 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja hallinnoi uusiutuvaa energiantuotantoa. Laajamittaisen, maalla tuotettavan tuulivoiman rakentajana OX2 on 15 viime vuoden aikana noussut johtavaan asemaan toteutettuaan yli 2,4 GW tuulivoimaa Euroopassa. OX2 hallinnoi tällä hetkellä 40 tuulipuistoa (2,15 GW). Lisäämällä uusiutuvan energian tuotantoa OX2 edistää muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. OX2:lla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Puolassa ja Ranskassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 463 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteesta http://www.ox2.com

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

OX2 ja Renewable Power Capital sinetöivät 171 megawatin sopimuksen – Merkkikallion tuulivoimapuiston rakentaminen alkaa24.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pohjoismainen, Euroopan johtava maatuulivoimatoimija OX2 ja kanadalaista eläkevarallisuutta sijoittava Renewable Power Capital (RPC) ovat sinetöineet tammikuussa tehdyn 171 megawatin sopimuksen. Nyt tehty investointipäätös mahdollistaa Merkkikallion tuulivoimapuiston rakentamisen. Jo vuonna 2013 käynnistetty hanke sijaitsee Pohjanmaalla Mustasaaren ja Vaasan alueilla.

OX2 ostaa 600 megawatin tuulivoimahankkeet Tornatorilta16.12.2020 09:00:00 EET | Tiedote

Euroopan suurin maatuulivoiman rakentaja, uusituvan energian yhtiö OX2 ja kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö Tornator ovat sopineet merkittävän tuulivoimaportfolion kaupasta. Nyt vahvistuneessa kaupassa OX2 ostaa Tornatorilta hankeoikeudet rakentaa yhteensä 600 megawattia tuulivoimaa Suomeen. Valmiiden tuulipuistojen yhteenlaskettu vuosittainen energiantuotanto tulee olemaan noin kaksi terawattituntia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme