Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS alkaa palauttaa normaalia toimintaa - päivystys ja synnytykset heti normaalivalmiuteen

Jaa

Tehyn ja Superin lakon toisen vaiheen peruutuminen mahdollistaa Oulun yliopistollisen sairaalan toiminnan palauttamisen. Päivystys ja synnytykset hoidetaan normaalisti jo keskiviikkona, samoin sädehoidot voidaan toteuttaa. Tavoitteena on, että sairaalan vastaanottotoiminta palautuisi normaaliksi torstaina.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) pyritään palauttamaan normaali toiminta mahdollisimman ripeästi. Kiireellisimmät hoidot pystytään järjestämään jo keskiviikon aikana tavalliseen tapaan.

”Pystymme nyt turvaamaan päivystyksen normaalin toiminnan. Samoin pystymme ottamaan vastaan synnyttäjät, eli enää ei ole mitään syytä hakeutua keskussairaaloihin synnyttämään”, kertoo OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala. Myös Oulaskankaan päivystys toimii normaalisti.

Sairaalassa keskiviikko tulee olemaan vielä poikkeuksellinen päivä mittavista ajanvarausten peruutuksista johtuen. Normaalissa toiminnassa arvellaan oltavan torstain ja perjantain aikana. Potilaiden tulee seurata puhelintaan, sillä ajanvarauksia palautetaan nyt ripeällä tahdilla.

Sädehoitopotilaat voivat saapua sairaalaan ajanvarauksen mukaisesti

Nevalan mukaan sädehoito pystytään ennakkotiedoista poiketen järjestämään jo keskiviikon aikana suunnitellusti. Ne potilaat, joilla on aika sädehoitoon, voivat saapua sairaalaan normaalisti.

”Valitettavasti emme pysty kuitenkaan vielä keskiviikkona antamaan syövän lääkehoitoja. Niiden toteuttaminen vaatii ennakkovalmisteluja, joita emme vielä keskiviikoksi pysty tekemään”.

oys.fi/lakko kertoo ajankohtaisen tilanteen

Muutoksia potilaiden hoidossa voi tapahtua nopeasti, eikä hoidoissa ja toimenpiteissä tapahtuvista muutoksista aina ehditä informoida potilaita riittävän ajoissa. OYS pyytää ajanvarauksella sairaalaan tulevia seuraamaan sairaalan viestintäkanavia:

  • omaoys.fi kertoo ajantasaisen tilanteen voimassa olevista ajanvarauksista
  • oys.fi/lakko kertoo kootusti sen hetkisen tilannekuvan sairaalan toiminnasta
  • sosiaalisen median kanaviin (@OYS_sairaala, @oyssairaala) viedään keskeiset muutokset sairaalan toimintaan liittyen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme