Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS valmistautuu JHL:n alkavaan lakkoon - sairaalaan tullaan kuitenkin ajanvarauksen mukaisesti

Jaa

Tiistaina alkava JHL:n kymmenen kaupungin lakko vaikuttaa monin tavoin Oulun yliopistollisen sairaalan toimintaan. Sairaalan kahvilat ja ravintolat sulkeutuvat ja tukipalveluissa toimitaan supistetulla henkilökunnalla

JHL:n kymmenen kaupungin lakko alkaa tiistaina aamuyöllä klo 00:01 ja kestää viikon ajan maanantaihin 9.5.2022 saakka. Asiakkaille ja sairaalan potilaille lakko näkyy heti tiistaina sulkeutuvien kahviloiden ja ravintoloiden myötä, mutta lakolla tulee olemaan myös monia muita vaikutuksia Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) toimintaan.

Lakosta huolimatta tutkimuksiin ja hoitoon saavutaan sairaalaan normaalisti ajanvarauksen mukaisesti.

”Olemme JHL:n kanssa yhteistyössä määritelleet lakon ulkopuoliset työt. Nämä ovat toimintoja, joiden jatkuvuus taataan lakosta huolimatta. Esimerkiksi potilaan hoidon kannalta kriittiset näytteet analysoidaan kiireellisinä ja tarvittavat lääkkeet valmistetaan normaalisti”, toteaa OYSin vs. johtaja Juha Korpelainen.

Lakolla voi kuitenkin olla vaikutusta annettavaan hoitoon tai potilaalle tehtäviin tutkimuksiin. Potilaiden ja sairaalaan saapuvien kannattaa varautua poikkeuksellisiin tilanteisiin ja viivästyksiin. Lakon piirissä ovat mm. sairaalan puhtaanapito ja siivoustoiminnot sekä sisäiset materiaalikuljetukset.

”Oulaskankaan sairaalan toimintaan JHL:n alkavalla lakolla ei ole vaikutusta, sillä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin osalta lakon vaikutukset rajautuvat Ouluun ja Kempeleeseen. Pahoittelemme mahdollisia hoitojen viivästyksiä tai muutoksia hoitosuunnitelmiin, joita lakko voi aiheuttaa”, Korpelainen jatkaa.

Koska työnantajalla ei ole tietoa lakkoon osallistuvien työntekijöiden lukumäärästä, lakon tarkat vaikutukset sairaalan toimintaan selviävät vasta alkuviikon aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme