Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS varautuu lakkoon

Jaa

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ovat antaneet Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille ja Oulun kaupungille lakkovaroituksen.

OYSissa neljän vuorokauden mittainen lakko koskisi aikuisten tehohoitoa. Lakko alkaisi 13. syyskuuta ja päättyisi 16. syyskuuta.

"Hoitajalakko olisi toteutuessaan erittäin suuri riski potilasturvallisuudelle", OYSin vs. johtajaylilääkäri Kati Ojala toteaa. "Tehohoitopotilaat tarvitsevat ympärivuorokautista, osaavaa hoitoa ja valvontaa. Varaudumme nyt OYS:ssa lakkoon kartoittamalla mahdollisuuksiamme turvata tehopotilaiden hoito".  

Sairaanhoitopiiri seuraa tilannetta ja tiedottaa asiasta lisää tilanteen kehittyessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vs. johtajaylilääkäri Kati Ojala, p. 040 5049 517, kati.ojala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme