Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYSin toiminnassa ei suuria muutoksia - puhelinvaihteessa voi olla ruuhkaa

Jaa

Paikalliset neuvottelut suojelutyön määrästä Oulun yliopistollisessa sairaalassa jatkuivat keskiviikkona aamupäivästä. Neuvottelut sujuivat hyvin eikä sairaalan toimintaan tule isoja muutoksia loppuviikon aikana. Lakon vaikutuksia OYSin toimintaan voi seurata verkkosivulta oys.fi/lakko.

Neuvottelut suojelutyövoiman määrästä jatkuivat keskiviikkona. Neuvotteluissa käytiin läpi torstai-iltapäivän, perjantain, lauantain ja sunnuntainaamupäivän tilannetta. Saatu suojelutyövoiman määrä mahdollistaa kiireellisen, viikon sisään potilaalle annettavien hoitojen jatkumisen. Viikonloppuna voidaan hoitaa päivystykselliset potilaat.

OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan saatu suojelutyön määrä on nyt hyvä, mutta OYSissa joudutaan tekemään töitä sen eteen, että suunniteltu määrä myös toteutuu. ”On tärkeää, että suojelutyöhön sovitut ja kutsutut työntekijät tulevat työvuoroon, jotta potilasturvallisuus varmistetaan”.

OYS kokoaa tilannekuvaa lakkojen vaikutuksista verkkosivulle oys.fi/lakko. Keskiviikkona 6.4. ja torstaina 7.4. sairaalan toimintaan vaikuttaa myös JHL:n ja Jytyn lakko. Suurimmat vaikutukset lakolla on OYSin puhelinvaihteen toimintaan.

OYSissa ei pystytä vastaamaan kaikkiin ulkoisiin puheluihin ja on syytä varautua pitkään jonotusaikaan. Hoitajien lakon vuoksi myöskään poliklinikoiden numeroissa ei lakkotilanteessa vastata.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme