Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Oysissa annettu ensimmäiset koronarokotteet

Jaa

Koronarokotukset käynnistyivät Pohjois-Pohjanmaalla Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Ensimmäisenä rokotettavaksi kutsuttiin teho-osastojen ja päivystyksen sekä koronapotilaita hoitavien osastojen ja ensihoidon henkilöstöä. Rokotteita saadaan Pohjois-Pohjanmaalle näillä näkymin viikoittain.

Joulunpyhinä Ouluun saapui ensimmäinen, lähes kahdentuhannen rokotteen erä Pfizerin ja BioNTechin valmistamaa koronarokotetta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tehty koko joulun ajan järjestelyjä rokottamisen mahdollistamiseksi. Ensimmäinen rokote-erä riittää noin tuhannen henkilön rokottamiseen, koska kolmen viikon päästä jokaiselle annetaan tehosterokote.

”Rokotamme kansallisen koronrokotusstrategian mukaisesti ensin teho-osastojen, päivystyksen ja ensihoidon sekä koronapotilaita hoitavien osastojen henkilökuntaa. Kaiken kaikkiaan rokotteen saa tässä ensimmäisessä vaiheessa noin 1600 sairaalan työntekijää”, kertoo Oysin hallintoylilääkäri Terhi Nevala.

”Rokotukset ovat käynnistyneet hyvin, ja joulunpyhistä ja lomista huolimatta henkilökunta on ollut tietoinen rokotteen saamisen mahdollisuudesta. Tänään rokotuspaikalle muodostui jopa jono, mikä kertoo siitä, että asia koetaan meillä tärkeäksi”, Nevala jatkaa.

Kun rokotteita saadaan lisää rokotukset etenevät kansallisen rokotusstrategian mukaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöön laajemmin ja ikääntyneisiin henkilöihin. Rokotetta saadaan Pohjois-Pohjanmaalle näillä näkymin lisää viikoittain.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, hallintoylilääkäri, PPSHP. Puh 040 352 7257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronatartunnoissa hienoista kasvua Pohjois-Pohjanmaalla - pyhät suositellaan vietettäväksi pienessä perhepiirissä31.12.2020 10:49:48 EETTiedote

Kuukauden takaisista koronatartuntamääristä on tultu alas, mutta joulun jälkeisen tilannekuvan muodostamista hankaloittaa vähäinen otettujen koronanäytteiden määrä. Epidemian hillitsemiseksi on tärkeää, että lomakaudellakin noudatetaan annettuja suosituksia ja rajoituksia. Vuodenvaihteen pyhät tulisi viettää pienessä perhepiirissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme