Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYSissa on turvallista asioida

Jaa

Oulun yliopistolliseen sairaalaan on turvallista tulla hoitoon koronatilanteesta riippumatta. On tärkeää, ettei esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksiin tai diabetekseen liittyvää hoidon tarpeen arviointia ja hoitoa erikoissairaanhoidossa viivytetä.

Kuva OYS Valokuvaus
Kuva OYS Valokuvaus

Johtajaylilääkäri Juha Korpelainen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä muistuttaa, että hoitoon pitäisi hakeutua koronatilanteesta riippumatta, jotta oireiden taustat saadaan tutkittua ja tarvittaessa hoito käyntiin mahdollisimman nopeasti. Näin mahdollinen sairaus saadaan hallintaan, ja samalla voidaan välttää moniin kansansairauksiin liittyvien liitännäissairauksien puhkeaminen.

Erittäin tärkeää on myös huolehtia perussairauksien hoitotasapainosta, tutkimuksista ja vastaanottokäynneistä. Sairaalassa pidetään huolta, että potilaiden on turvallista saapua vastaanotolle ja tutkimuksiin. Koronaepäilyt, testit ja koronapotilaiden hoito toteutetaan eristetyissä tiloissa ja muiden potilasryhmien altistumisriski on erittäin vähäinen.

– OYS on korona-aikana turvallisin paikka asioida. OYSissa puhtaudenpito ja hygieniavaatimukset ovat huippuluokkaa, ja korona huomioidaan puhtaudenpidossa jokaisena päivänä. Henkilöstömme on tottunut suojautumaan ja suojaamaan asiakkaita kaikkialla arjen työssä.

Rokotusten kautta kohti normaalia

On ymmärrettävää, jos ihmiset arkailevat hakeutua yliopistosairaalaan tai eivät ole halunneet rasittaa koronan kuormittamaa hoitohenkilökuntaa. Nyt kun epidemiatilanne on rauhoittunut, rokotukset etenevät hyvässä vauhdissa ja maakunnalliset rajoitukset lievenivät, terveydenhuollon kantokyky on lähes normaali. On silti syytä muistaa, että riski tautitilanteen pahenemiselle on yhä.

– Toivotaan, että epidemia olisi tältä talvelta Pohjois-Pohjanmaalla ohi. Jos tauti pysyy hallinnassa, ja kansalaiset yhä huolehtivat turvallisuudestaan, terveydenhuollossa pystytään toimimaan normaalisti, toteaa Korpelainen, joka on myös maakunnan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja.

Erikoissairaanhoitoon pääsyyn ei enää tule viiveitä, koska maakunnan terveyskeskuksissa ja etenkin Oulussa koronavastaanottoihin ja jäljitykseen siirrettyä hoitohenkilöstöä palaa perusterveydenhuollon vastaanottotoimintaan.

– Lisäksi rokotettujen joukko kasvaa hyvää tahtia, ja sekin tuo meitä koko ajan lähemmäs normaalimpaa arkea, Korpelainen muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Kuva OYS Valokuvaus
Kuva OYS Valokuvaus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme