Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS:n nimissä tietojen kalastelua - sairaala ei koskaan kysy potilaiden verkkopankkitunnuksia

Jaa

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) nimissä on soitettu ja pyydetty henkilöllisyyden todentamista verkkopankkitunnuksilla. Sairaala ei koskaan kysy potilaiden verkkopankkitunnuksia. Tunnuksensa luovuttaneita pyydetään olemaan välittömästi yhteydessä omaan pankkiin.

OYS:n nimissä esiintynyt henkilö on soittanut useita puheluja, joissa on kerrottu tarpeesta päivittää puheluun vastanneiden potilastietoja. Puhelut ovat tulleen numerosta, joka näyttäisi tulevan suomalaisesta kännykkänumerosta. Todellisuudessa puhelu tulee ulkomailta.

”Puhelu aloitetaan henkilön nimi- ja osoitetietojen varmistamisella ja muutaman taustakysymysten esittämisellä. Soittaja vetoaa koronaepidemian aikaiseen poikkeukselliseen toimintaan ja kertoo, että on tarpeen puhelimitse päivittää henkilön potilastietoja. Tämän jälkeen pyydetään antamaan verkkopankkitunnukset potilaan henkilöllisyyden varmistamiseksi”, kertoo OYS:n turvallisuuspäällikkö Lasse Kylén.

OYS on tällä hetkellä poikkeuksellisen paljon yhteydessä potilaisiin puhelimitse vastaanottoaikojen varmistamiseksi. OYS ei kuitenkaan koskaan tiedustele potilaiden verkkopankkitunnuksia.

OYS on saanut asiasta useita yhteydenottoja. ”Jos on vahingossa antanut soittaneelle henkilölle verkkopankkitunnukset, on syytä olla välittömästi yhteydessä omaan pankkiin”, Kylén ohjeistaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lasse Kylén, turvallisuuspäällikkö. p. 050 313 3589, lasse.kylen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme