Vaasan kaupunki - Vasa stad

På utställning i Vasa konsthall ses nordiskt samarbete

Dela

Utställningen ”Yhteys–Kontakt”, som öppnas i Vasa konsthall i början av juni, avslutar ett 3-årigt projekt med samma namn där Vasa konstgrafiker och den rikssvenska föreningen Östersunds Kollektiva Grafikverkstad deltog. På utställningen visas traditionell grafik som är gjord med olika tekniker, rörliga bilder, skulpturer och installationer. Utställningen är öppen 1.6–18.8.2019.

Cathrine Johansson: En annan skog
Cathrine Johansson: En annan skog

Projektet Yhteys–Kontakt är en del av North Cultitude 62/63-nätverkets verksamhet. Det nordiska nätverket strävar till att förena konstnärer, föreningar och kollektiv som verkar på samma breddgrader genom att väcka deras intresse för gemensam projektverksamhet.

Projektet Yhteys–Kontakt bestod av två utställningar och två workshoppar som genomfördes under tre års tid turvis i Finland och Sverige. Projektet inleddes med en workshop kring litografi som hölls i Vasa sommaren 2017. På hösten samma år hölls den första utställningen med jury i Ahlbergshallen i Östersund. Vasa konstgrafiker gjorde en svarsvisit till Östersund till en workshop om serigrafi sommaren 2018.

I Vasa konsthall visas också ett vykortsprojekt, vars idé var att skapa en naturlig kontakt mellan finländska och svenska konstgrafiker med hjälp av tekniker som är bekanta för konstgrafikerna. Dessa vykort, skapade med egna händer och skickade till en kollega i grannlandet, visas i Vasa konsthall i form av en installation.

Konstgrafikern och länskonstnären Annika Dahlsten har varit kurator för utställningen Yhteys–Kontakt. Hon har på basis av utställningsansökningar skapat en lämplig utställningshelhet i Vasa konsthall.

Konstnärer från Finland och Sverige

På utställningen i konsthallen deltar från Finland: Cata Ahlbäck, Tuija Arina-Sundelin, Janika Herlevi, Ann-Sofi Kattilakoski, Timo Konttinen och Leif Strengell.

Från Sverige deltar: Mattias Bäcklin, Ewa Carlsson, Jimmy Dahlberg, Anna Erlandsson, Cathrine Johansson och Mari Vedin Laaksonen.

Evenemang

En konstnärsträff hålls lördag 1.6 kl. 13–15. På plats finns Janika Herlevi, Tuija Arina-Sundelin, Ewa Carlsson, Jimmy Dahlberg, Anna Erlandsson, Cathrine Johansson och Mari Vedin Laaksonen.

Infobilder: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/lrk1f2ZvZBLXDJ4

Nyckelord

Kontakter

Jaakko Linkamo, regionkonstmuseiforskare
Vasa stads museer
tfn 040 080 3786
jaakko.linkamo@vaasa.fi 

Bilder

Cathrine Johansson: En annan skog
Cathrine Johansson: En annan skog
Ladda ned bild

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum